Mazda Madness staat bekend om de meest actuele nieuwsberichten over Mazda. Kijken in het archief is altijd leuk. Op deze pagina vind u de nieuwsberichten uit 2009.

  Nieuws: Gerucht: nieuwe RX-7 in 2011
Er is al veel over geschreven maar nu is er weer een nieuw gerucht. In plaats van een 350pk sterk monster komt er een meer bescheiden gemotoriseerde RX-7 opvolger om de kosten wat te drukken.

28 december 2009

  Nieuws: Mazda blijft samenwerken met Ford
Ford heeft dan wel een groot deel van hun aandelen in Mazda verkocht, maar executives van de twee automakers zeggen dat de bedrijven van plan zijn om hun samen-werkingen gewoon aan te houden.

23 december 2009

  Nieuws: Mazda's Christmas Carol
Sorry, dat grapje was onvermijdelijk.. een week voor kerst start de verkoop van de nieuwe Carol, Mazda's kleinste voor Japan. Wederom gebaseerd op de Suzuki Alto en niet voor Europa bestemd.

17 december 2009

  Nieuws: Costumized Mazda2 Concepts
Op de LA Auto Show werd de NA Mazda2 onthuld. Om de auto wat meer aandacht te geven toont Mazda USA er ook nog eens drie concept cars van. Voornamelijk gericht op accessoires en andere geinigheid.

05 december 2009

  Nieuws: Onthuld: Noord-Amerikaanse Mazda2
Noord-Amerika is er klaar voor; B-segment auto's zijn ook daar meer in trek door de economische crisis en steeds hogere benzineprijzen. Mazda toont op de Los Angeles Auto Show hun versie van de Mazda2.

05 december 2009

  Nieuws: 5 sterren EuroNCAP Mazda3
De nieuwe Mazda3 heeft bij crashtesten van het European New Car Assessment Programme  (EuroNCAP) de maximale score van vijf sterren behaald voor de totale gecombineerde crashveiligheid van het model.

05 december 2009

  Nieuws: Belangrijke award voor i-stop systeem
Het start-stop-systeem van Mazda onder de naam i-stop heeft in Japan een prestigieuze prijs behaald, de 'RJC Technology of the Year Award 2010'. Het is de derde keer dat Mazda deze prijs ontvangt.

05 december 2009

  Nieuws: NA Mazda2 op LA Auto Show
Op de komende Los Angeles Auto Show toont Mazda Motor Corporation de Mazda2 voor de Noord-Amerikaanse markt. Het wordt na de zomer van 2010 toegevoegd aan het productengamma op deze markt en die van Canada

19 november 2009

  Nieuws: ASEAN Mazda2 Sedan
Ik liet u al eerder de Mazda2 hatchback zien voor de ASEAN landen. Een licht aangepaste Mazda2 zoals wij hem kennen voor bepaalde marken in Azië. De Sedan versie (voorheen alleen voor China) moet er ook aan geloven.

06 november 2009

  Nieuws: Nieuwe Mazda3 op SEMA
Een klein team van designers en technici van Mazda R&D zijn bij elkaar gekomen om de 2010 Mazda3 en Mazdaspeed3 (Mazda3 MPS in Europa) eens aan te pakken en te tonen op de 2009 SEMA Show. 

05 november 2009

  Nieuws: Meer nieuws op het RX-front
We hebben het al eerder gehad over een nieuwe sportauto van Mazda met de nieuwe 16X Renesis rotatiemotor. Maar er is weer wat nieuws bekend; er komt een directe RX-8 opvolger!

25 oktober 2009

  Nieuws: Mazda stelt prognoses bij
Mazda heeft bekend gemaakt dat de prognoses voor het gehele boekjaar 2009naar boven zijn bijgesteld. Het bedrijfsverlies is naar boven bijgesteld tot een verlies van € 91,8 miljoen, wat een verbetering is van € 261,4 miljoen.

09 oktober 2009

  Nieuws: Mazda2 voor ASEAN landen
Mazda gaat de Mazda2 in de nieuwe AutoAlliance Thailand fabriek bouwen voor de ASEAN landen. We zagen eerder al de spy shots maar nu officiële foto's hoewel het wel photoshops zijn.

08 oktober 2009

  Nieuws: Grootste Japanse MX-5 viering
Het 20-jarig bestaan van de best verkochte roadster ter wereld is gisteren in Japan op grootse wijze gevierd. Meer dan 1600 MX-5’n namen deel aan een festiviteit op de Miyoshi Proving Ground, testcircuit van Mazda.

01 oktober 2009

  Nieuws: Mazda's zuinige SKY concept
Mazda onthuld op de komende 41e Tokyo Motor Show een serie motoren en nieuwe automatische versnellingsbakken van de nieuwe generatie, waarbij het accent ligt op duurzaamheid, extra vermogen en aandacht voor het milieu.

29 september 2009

  Nieuws: Mazda2 in 2010 naar Noord-Amerika
Mazda North American Operations' president en CEO, Jim O'Sullivan, heeft bevestigd aan top dealers dat de Mazda2 in de tweede helft van 2010 op de markt zal komen in Noord-Amerika.

23 augustus 2009

  Nieuws: Meer over de MX-5 Superlight Concept
We hadden eerder al twee teasers kunnen laten zien maar nu hebben we meer foto's en ook de bijbehorende informatie voor u over de MX-5 Superlight Version Concept. Een bijzondere MX-5!

12 september 2009

  Nieuws: Mazda3 MPS voor € 39.995
Mazda breidt de lijn van de Mazda3 uit met de nieuwe MPS-versie. Nog altijd met de 2.3 turbomotor met 260pk en 380 Nm maar met een meer onderscheidende neus. De prijs is wat omhoog gegaan maar dan krijg je ook wat..

02 september 2009

  Nieuws: Mazda2 facelift in Thailand
Er zijn spy shots opgedoken van een Mazda2 met tape her en der. Duidelijk is de vernieuwde neus te zien met smilie-face. Maar of dit de échte facelift is voor Japan en Europa valt te betwijfelen.

29 augstus 2009

  Nieuws: Mazda3 MPS in the picture
Wij moeten er nog even op wachten maar in Noord-Amerika, Australie en Japan is de snelle MPS versie van de Mazda3 al te koop. Autobladen en -websites hebben er al mee kunnen rijden en die tests en foto's wil ik graag met u delen!

23 augustus 2009

  Nieuws: Zuinige benzinemotoren op komst
Niet lang geleden konden wel al meer vertellen over de toekomstplannen van Mazda, maar nu geven ze weer iets meer prijs. In 2011 zullen we al de eerste uitgevoerde plannen zien voor een zuiniger gamma.

23 augustus 2009

  Nieuws: CX-7 eerste Japanse auto met SCR
Mazda presenteert de eerste Japanse personenauto met een SCR systeem, het Selective Catalytic Reduction systeem, waarbij NOx door middel van een ureumtoevoeging wordt omgezet in het schadeloze stikstof en water.

17 augustus 2009

  Nieuws: Cosmo Sport Rally in Duitsland
Een exclusieve groep van eigenaren van de Cosmo Sport en fans van deze rotatie-icoon van over de hele wereld treffen elkaar van 10 tot 15 augustus tijdens een internationale Cosmo Sport Rally in Gersthofen, Duitsland.

05 augstus 2009

  Nieuws: MX-5 Superlight Version Concept
Mazda onthult op de komende IAA een bijzonder showmodel van de MX-5. Het betreft een ultra lichtgewicht versie van 's werelds meest populaire roadster, waarin de pure essentie van het model en het merk is verwerkt.

05 augustus 2009

  Nieuws: Japan viert 20ste verjaardag MX-5
De MX-5 bestaat 20 jaar en dat vraagt om een feestje! Een feestje in Japan wel te verstaan want de Roadster (zoals de MX-5 in Japan heet) 20th Anniversary Special Edition komt niet naar Europa.

03 augustus 2009

  Nieuws: Hybride samenwerking met Toyota
Mazda had al aangegeven omgeslagen te zijn als het gaat om hybrides maar ze willen het nog wat sneller doen verlopen. Daarvoor schakelen ze de hulp in van concurrent Toyota!

20 juli 2009

  Nieuws: Een blik in de toekomst
De laatste tijd zijn er veel berichten op internet te vinden. Sommige gebaseerd op feiten, anderen op geruchten. We zullen de belangrijkste zaken bespreken. Zoals hybrides, direct ingespoten wankelmotor en nieuwe sportievelingen.

16 juli 2009

  Nieuws: Mazda3 2.0 DISI i-stop
Hoogste tijd om wat informatiefs op de site te zetten. Ditmaal een uitgebreide beschrijving en nieuwe foto's van de 2.0 DISI i-stop die nu in de Mazda3 (en voortaan ook in de Biante die niet in Europa geleverd word) te vinden is!

30 juni 2009

 

Nieuws: Eerste Premacy Hydrogen RE afgeleverd
Mazda Motor Corporation heeft gister de eerste Premacy Hydrogen RE Hybrid (Mazda5 voor Europa en VS) afgeleverd aan Iwatani Corporation, een energiemaatschappij in Japan.
27 mei 2009


 

Nieuws: Mazda3 II bij de dealer
Vanaf vandaag staat de nieuwe Mazda3 officieel bij uw plaatselijke dealer. In Japan moeten ze nog een maandje wachten maar daar is de Axela wel al te bestellen. In de VS is de Mazda3 al een tijdje te koop.
15 mei 2009


 

Nieuws: Mazda2 1.6 CiTD komt niet
De Mazda2 komt niet met dieselmotor op de markt. De importeur wijzigt haar standpunt niet, ondanks dat er nu voor het kleinste model een nieuwe zelfontbrander wordt geïntroduceerd.
03 mei 2009


 

Nieuws: RX-8 Hydrogen RE voor Noorwegen
Mazda Motor Corporation heeft aangekondigt de eerste RX-8 Hydrogen RE met Noorweegse specificaties te bouwen. Speciaal voor HyNor, het national hydrogen project voor het Scandinavische land.
28 april 2009


 

Nieuws: Meer foto's CX-9 facelift
De New York Auto Show heeft zijn deuren vandaag geopend en Mazda heeft meer foto's vrijgegeven van de CX-9 facelift nadat we de neus al eerder hebben kunnen bekijken.
08 april 2009


 

Nieuws: Van der Acker weg bij Mazda
Ikuo Maeda is met ingang van 1 april benoemd tot General Manager van de Design Divisie van Mazda Motor Corpo-ration. Maeda volgt de Nederlander Laurens van den Acker op.
03 april 2009


 

Nieuws: Prijzen Mazda3 II bekend
Nu weet Mazda te melden dat de nieuwe Mazda3 eind april in de showrooms zal staan. De prijzen zijn nu ook bekend gemaakt nu de Mazda3 staat te pronken op de AutoRai. Vanaf € 19.800 is hij van u!
01 april 2009


 

Nieuws: CX-9 officieel te koop in NL
De Noord-Amerikaanse CX-9 was al via de grijze import te verkrijgen maar nu heeft Mazda Motor Nederland deze grote crossover SUV zelf naar Nederland gehaald. Erg luxe en relatief betaalbaar!
30 maart 2009


 

Nieuws: Specificaties nieuwe Mazda3
Mazda Europe heeft weer een hoop nieuwe foto's gemaakt van de nieuwe Mazda3 die ik graag met u wil delen. Daarbij is de volledige specificatielijst ook wel eens handig om in te zien.
26 maart 2009


 

Nieuws: CX-9 krijgt smiley face
Na de RX-8 facelift, MX-5 facelift, CX-7 facelift en nieuwe Mazda3 is het de beurt aan de grote crossover SUV CX-9 om een grote vijfhoekige grille in de bumper te krijgen. Smile!
23 maart 2009


 

Nieuws: Haima2 is Chinese Mazda2
Gister dacht men nog dat dit een nieuwe Mazda zou zijn dat sterk op de Mazda2 leek maar vandaag is gebleken dat het gaat om een nieuw model van Haima dat waarschijnlijk Haima2 zal heten.
17 maart 2009


 

Nieuws: Europese CX-7 facelift
Reagerend op de sterke vraag in Europa naar een schonere en zuinigere diesel beschikt de vernieuwde CX-7 over de 2.2 liter CiTD turbodieselmotor van de nieuwe generatie naast de bekende 2.3 liter DISI turbomotor.
03 maarti 2009


 

Nieuws: 260pk sterke Mazda3 MPS
Een Mazda3 MPS in een vernieuwd jasje. Zo zou je de nieuwe MPS kunnen benoemen. Nog altijd 260pk en 380 Nm maar dit keer iets zuiniger en het uiterlijk is een stuk opvallender geworden.
03 maart 2009


 

Nieuws: In detail: Mazda3 i-stop
De Mazda3 wordt aangedreven door een 2.0 liter DISI motor met groene start-stoptechnologie, Mazda's unieke i-stopsysteem. Dit systeem werkt anders dan bij andere startstopsystemen.
03 maart 2009


 

Nieuws: Rijtest: Mazda6 2.2 163pk diesel
Ik heb een kennis die bij een Chrysler/Jeep/Dodge dealer werkt waar ze ook Mazda verkopen. Nu rijdt hij even een Mazda6 met de nieuwe 2.2 CiTD diesel dus ik zei: "kom maar langs voor een testrit!"
02 maart 2009


 

Nieuws: Problemen nieuwe Mazda6?
Op het Zoom-Zoom forum zijn aardig wat zaken aan het licht gekomen met betrekking tot de nieuwe Mazda6. Waar andere Mazda's lekker betrouwbaar zijn geeft hun nieuwe MZ6 toch aardig wat probleempjes...
19 februari 2009


 

Nieuws: Mazda6 vijf sterren in EuroNCAP
De Mazda6 heeft bij crashtests van het European New Car Assessment Programme (EuroNCAP) de maximale score van vijf sterren behaald. Daarmee treedt de nieuweling in de voetsporen van de MZ2 en MZ5.
19 februari 2009


 

Nieuws: Eerste foto's CX-7 facelift
De facelift van de CX-7 maakt zijn debuut op de Canadian International AutoShow. Met een nieuwe motor en diverse aanpassingen. Dit gecombineerd met een vernieuwde neus en interieur.
11 februari 2009


 

Nieuws: Meer over de MX-5 facelift
Er is al een hoop besproken over de MX-5 facelift maar Mazda heeft weer wat iets meer losgelaten over de Europese MX-5 facelift. En weer nieuwe foto's van Mazda's sportieve roadster.
10 februari 2009


 

Nieuws: Spy shots CX-7 facelift
Zoals eerder aangekondigd op Mazda Madness komt er een lichte facelift aan van de CX-7. Mazda's bijzondere en sportieve crossover/SUV. De eerste spy shots hebben we en het grootste nieuws is verborgen achter camouflage.
04 februari 2009


 

Nieuws: Eerste foto's Mazda3 MPS
Mazda presenteert op de komende Autosalon van Genève twee Wereldprimeurs: de nieuwe Mazda3 i-stop, voorzien van Mazda’s geavanceerde brandstofbesparende start-stop systeem en de snelle Mazda3 MPS.
03 februari 2009


 

Nieuws: Mazda3 II komt in april
Mazda heeft een persbericht naar de pers gestuurd met maar liefst 25 pagina's en dat valt natuurlijk niet allemaal in een nieuwsberichtje te posten. Vandaar hier de belangrijkste zaken over de nieuwe Mazda3!
03 februari 2009


 

Nieuws: Vernieuwde Mazda6 prijzen
Een persbericht heeft Mazda vooralsnog niet de deur uit gegaan maar op mazda.nl staan gewoon de vernieuwde prijzen van het uitgebreide gamma van de Mazda6. Inclusief de 2.2 diesels.
30 januari 2009


 

Nieuws: Mazda6 in finale WCOTY 2009
De nieuwe Mazda6 zit bij de laatste elf kandidaten voor de titel World Car of the Year 2009. In deze verkiezing bepalen 50 journalisten over de hele wereld welke auto deze titel een jaar lang mag dragen.
30 januari 2009


 

Nieuws: Mazda3 II MPS in Genève
Op de autotentoonstelling in Genève, begin maart, komt Mazda met de snelle MPS-uitmonstering van de spiksplinter-nieuwe Mazda3 Hatchback. Dit hebben ze De Telegraaf laten weten.
22 januari 2009


 

Nieuws: Geen electrische auto voor Mazda
Mazda zegt dat het niet mee zal doen met de trend van auto's de worden aangedreven, of in iedergeval een gedeelte, door een electrische motor. Het zou namelijk niet passen bij het karakter van een Mazda.
22 januari 2009


 

Nieuws: Mazda @ Tokyo Auto Salon '09
Niet alleen de gloednieuwe Mazda3 is er te zien maar ook een hele reeks opgetuigde modellen van de Biante en fraaie Circuit Trials van Mazdaspeed. Tevens een raceversie van de MX-5/Roadster facelift.
11 januari 2009


 

Nieuws: Verkoopcijfers van 2008
De halve autowereld stort in elkaar. Diverse merken krijgen steun van de overheid om de kop boven water te houden en auto's worden gecancelled. Waar staat Mazda in deze moeilijke tijden?
07 januari 2009


 

Nieuws: Mazda's plannen voor 2009
De tweede generatie Zoom-Zoom modellen hebben in 2008 al hun intrede gehad op de Nederlandse markt. Maar het echte Nagare design moet nog volgen en zo ook modernere technieken.
03 januari 2009