Nieuws: Specificaties nieuwe Mazda3

26 maart 2009

Mazda Europe heeft weer een hoop nieuwe foto's gemaakt van de nieuwe Mazda3 die ik graag met u wil delen (zie ook onderaan de pagina de links). Daarbij is de volledige specificatielijst ook wel eens handig om in te zien.

De Mazda3 is op Mazda Madness al eerder in detail besproken en het nieuwste persbericht van Mazda voegt nauwelijks wat toe. Juist bij het lanceren van nieuwe foto's is het een goed moment om aan te komen met details over de uitrusting, prijzen en introductiedatum. Bronnen lieten vorige keer weten dat het 21 april zou zijn maar Mazda zegt nu zelf "halverwege mei". Toch nog een beetje informatie...

Dan pak ik maar de gelegenheid om de specificaties te tonen. KLIK op de afbeeldingen hier onder voor een groter formaat!

De 2.0 DISI met het geavanceerde i-stop komt later in het jaar. Daar zal ik nu even kort de belangrijkste specificaties van laten zien: De 1999cc motor heeft 151pk bij 6200 t/min en 191 Nm bij 4500 t/min. De aan een handgeschakelde 6-bak motor heeft een topsnelheid van 212 km/h voor de Sedan en 206 km/h voor de Hatchback. In de stad moet het een verbruik opleveren van 6,8 liter per 100 km. Buiten de stad moet dat 5,4 liter zijn en gecombineerd 9,3 liter. Deze motor komt waarschijnlijk alleen als GT-L en GT--M aangezien hij er alleen zal zijn met 16 en 17 inch velgen.

>> Wallpapers Sedan
>> Wallpapers Hatchback