Nieuws: Hybride samenwerking met Toyota

20 juli 2009

Mazda had al aangegeven omgeslagen te zijn als het gaat om hybrides maar ze willen het nog wat sneller doen verlopen. Daarvoor schakelen ze de hulp in van concurrent Toyota!

Dat meldt de Japanse zakenkrant Nikkei. Omdat Toyota onderdelen gaat leveren is het voor Mazda mogelijk om al in 2013 een hybride op de markt te brengen. Zonder de hulp van de marktleider zou dit pas in 2015 kunnen. Mazda wil eerst de stap naar hybrides maken voordat het verder gaat met de ontwikkeling van waterstoftechniek en elektrische auto's. Hoewel Toyota het bericht van Nikkei ontkent, weten bronnen in Japan rond beide merken te melden dat de gesprekken in een 'vergevorderd stadium' zijn. De Toyota Prius is in eigen land nu al een verkooptopper. Concurrent Honda Insight staat slecht drie plekken onder de Prius in de top van bestverkochte auto's in Japan.

In Europa zijn Toyota/Lexus en Honda waren de enige met hybride auto's maar Mercedes volgt nu met de S400 Hybrid, PSA is bezig met hybride dieselmotoren die volgend jaar op de markt moeten komen en andere merken zijn ook van plan met hybrides te komen. Dat Mazda nu eerder zal komen met een hybride model is daarom een goeie zaak!