Nieuws: Zuinige benzinemotoren op komst

23 augustus 2009

Niet lang geleden konden wel al meer vertellen over de toekomstplannen van Mazda, maar nu geven ze weer iets meer prijs. In 2011 zullen we al de eerste uitgevoerde plannen zien voor een zuiniger gamma.

Veel laat Mazda overigens niet los over de nieuwe viercilinder benzinemotoren behalve dat ze gebaseerd zijn op de huidige 2.0 motor. Een nieuwe zestraps automaat zal ook tot het gamma behoren. Met ook hier meer zuinigheid en minder uitstoot. "We want to provide this technology to all owners, not just through a few eco-friendly vehicles,” alsdus Seita Kanai, Mazda's R&D chef tegen Automotive News. In welk model deze nieuwe motor en transmissie komt zeggen ze niet, behalve dat het niet in een huidig model komt te hangen. Het zou kunnen gaan om de nieuwe MX-5 of misschien wel de nieuwe Mazda5. In 2015 zullen alle Mazda's zuiniger worden door vernieuwde benzinemotoren.

Met de opvolger van de huidige 1.3 rotatiemotor zijn ze ook flink bezig. Deze wordt merkbaar zuiniger (zeker 30%) en zal voortaan 1600cc hebben maar toch lichter in gewicht zijn. Aan de V6en veranderen ze niet veel want die komen van Ford af. Bovenstaande informatie zal overigens voornamelijk voor Noord-Amerika gelden maar wij zullen er ook wel wat van gaan proeven.

>> English newsitem