Nieuws: Mazda3 MPS in the picture

23 augustus 2009

Wij moeten er nog even op wachten maar in Noord-Amerika, Australie en Japan is de snelle MPS versie van de Mazda3 al te koop. Autobladen en -websites hebben er al mee kunnen rijden en die tests en foto's wil ik graag met u delen!

Sinds de officiële foto's in maart is het rustig geweest rondom de Mazda3 MPS. Op het Zoom-Zoom forum had ik nog wel foto's geplaatst van de VS-versie, de Mazdaspeed3. Deze heeft geen xenon, LED-verlichting en de in glanszwart gespoten achterbumper heeft het ook niet. In de VS is hij te krijgen in Velocity Red, Black Mica, Celestial Blue en Liquid Silver (Aluminium Metallic). Die laatste kleur hebben ze in Canada dan weer niet maar wel weer Crystal White. In Canada hebben ze tevens wel gewoon xenon en LED-verlichting. Dat hebben ze ook in Australie (Mazda3 MPS) maar dan hebben ze geen Crystal White maar wel Aluminium Metallic, Velocity Red en Black Mica. De Mazdaspeed Axela uit Japan is uiterlijk dan wel weer gelijk aan de Europese MPS. In Japan hebben ze de keuze uit rood, zwart, wit en Aluminium. Mocht u het niet meer kunnen volgen, dan kunt u altijd even kijken op mazdausa.com, mazda.ca, mazda.com.au en mazda.jp.

Wat komt dan naar Nederland? Dat zal ik u vertellen; Aluminium Metallic, Black Mica, Crystal White Pearl Mica en Velocity Red.

Genoeg gepraat! De MPS/Mazdaspeed3/Mazdaspeed Axela heeft een hoop pk's te bieden en een stoerder uiterlijk. Maar hoe rijdt de vernieuwde MPS nou? Hieronder vind u links naar diverse rijtesten (in het Engels!). Mocht u er nog één of meerdere tegenkomen; mail me dan even!

>> canadiandriver.com
>> carsguide.com.au
>>
caradvice.com.au
>> caranddriver.com
>> edmunds.com
>> autoblog.com
>> drive.com.au