Nieuws: Grootse Japanse MX-5 viering

1 oktober 2009

Het 20-jarig bestaan van de best verkochte roadster ter wereld is gisteren in Japan op grootse wijze gevierd. Meer dan 1600 MX-5’n namen deel aan een festiviteit op de Miyoshi Proving Ground, een testcircuit in het westen van Japan vlakbij Hiroshima, plaats van het hoofdkantoor van Mazda Motor Corporation. De roadster pur sang werd voor het eerst aan het publiek getoond op de Chicago Motor Show in 1989.

De ruim 2600 eigenaars en fans werden op het circuit welkom geheten door staf en medewerkers van het hoofdkantoor en kwamen vanuit het hele land en daarbuiten naar Hiroshima. Het evenement werd officieel geopend door een 20-jarige eigenaar van een MX-5, die op dezelfde dag was geboren als de onthulling van de eerste MX-5 in Chicago.

Gedurende het unieke evenement werden er speeches gehouden door medewerkers die de MX-5 mede ontwikkeld hebben en door verschillende MX-5 eigenaars, werden er nieuwe MX-5 clubs geïntroduceerd en was er een speciale roadster quiz. De afsluiting werd gedaan door Seita Kanai, Senior Managing Executive Officer, verantwoordelijk voor R&D en product"-ontwikkeling. Hij sloot zijn betoog af met de woorden "The Roadster is forever! wat vanzelfsprekend door de duizenden fans met groot enthousiasme en applaus werd begroet.

Tot slot vormden alle ruim 1600 MX-5’n een parade op het circuit alvorens vanaf de Miyoshi Proving Ground huiswaarts te keren.