Nieuws: Mazda3 II MPS in Genève

22 februari 2009

Op de autotentoonstelling in Genève, begin maart, komt Mazda met de snelle MPS-uitmonstering van de spiksplinternieuwe Mazda3 Hatchback. Dat hebben medewerkers van het merk tijdens de dynamische persintroductie van de nieuwe MZ3 in Mallorca aan De Telegraaf laten weten.

De auto beschikt over een benzinemotor met turbo, maar over exacte specificaties laat de fabrikant zich niet uit. Voor de Europese markt houdt Mazda in ieder geval vast aan aan het bekende 2.3 liter grote viercilinderblok met een vermogen van 268 pk. De Amerikanen krijgen een hitsige 2.5 liter vierpitter onder de kap. Het uiterlijk van het monstertje zal sterker afwijken van de reguliere versies dan bij het vorige type het geval was. Naar verluidt gaat het om een akelig agressief ogende uitmonstering. Op de spy shots was dat al te zien. Zoals de flinke voorbumper, hoodscoop op de motorkap, grille met trekjes van de concept cars, flinke velgen, twee uitlaten achterop en ook een aardige achterspoiler.

De Mazda3, waarvan er wereldwijd meer dan twee miljoen zijn geleverd, komt in normale uitvoeringen dit voorjaar op de markt, waarbij keuze is uit atmosferische viercilinder benzine- en dieselmotoren van 1,6, 2,0 en 2,2 liter. Een 1.4 keert niet terug in het programma, maar later volgt wel een direct ingespoten 2.0 DSI-motor met 150 pk en een Stop & Start-systeem. Mazda denkt er in Nederland dit jaar 2.000 stuks van te verkopen met een instapprijs van om en nabij de € 20.000,-. (bron. telegraaf.nl/autotelegraaf)

>> English news article