Nieuws: 5 sterren EuroNCAP Mazda3

05 december 2009

De nieuwe Mazda3 heeft bij crashtesten van het European New Car Assessment Programme  (EuroNCAP) de maximale score van vijf sterren behaald voor de totale gecombineerde crashveiligheid van het model. Daarmee treedt de nieuweling in de voetsporen van onder meer de nieuwe Mazda2, de Mazda5 en de nieuwe Mazda6.

EuroNCAP heeft dit jaar een nieuw en strenger testprogramma in gebruik genomen, waarbij er een totaalscore per auto wordt opgemaakt op basis van de mate van bescherming en veiligheid op vier verschillende gebieden: bescherming volwassenen (inzittenden), bescherming kinderen (inzittenden), bescherming voetgangers en de passieve en actieve veiligheid van het voertuig zelf. De nieuwe Mazda3 is de tweede Mazda die onder deze nieuwe regels is getest en dat maakt de score van vijf sterren nog indrukwekkender.
De eerste generatie van de Mazda3 combineerde een dynamisch en sportief design met uitstekende en uitdagende  rijeigenschappen. De nieuwe Mazda3 heeft deze kenmerken vanzelfsprekend overgenomen en is nu met de vijf sterren EuroNCAP score tevens één van de veiligste auto’s in het Europese compact segment.

De nieuwe Mazda6 was in februari van dit jaar het eerste model van Mazda dat onder het nieuwe en strengere testprogramma de maximale score van vijf sterren wist te behalen. Daarvóór behaalden ook de huidige Mazda2 de maximale score van vijf sterren in december 2007 en de Mazda5 in september 2005.