Mazda Madness staat bekend om de meest actuele nieuwsberichten over Mazda. Kijken in het archief is altijd leuk. Op deze pagina vind u de nieuwsberichten uit 2010.

  Nieuws: Nederlandse verkoopcijfers november
Een plekje omhoog in de lijst in vergelijking met oktober maar wel minder auto's op kenteken. 273 stuks wat 100 minder is dan de maand ervoor. De nieuwkomer Mazda5 weet nog geen potten te breken.

11 december 2010

  Nieuws: Eerste spy shots 2012 CX-5
Er zijn al jaren roddels over een kleinere crossover maar de laatste tijd werd het steeds duidelijker dat deze nieuwe Mazda er aan zat te komen. Nu voor het eerst met bewijs! Dit zijn de eerste spy shots van de CX-5.

09 december 2010

  Nieuws: Ford verlaagt aandeel in Mazda
Mazda Motor Corporation ontving vandaag de aankondiging van Ford Motor Company dat Ford een deel van haar aandeel in Mazda zal overdragen aan een aantal van Mazda’s zakenpartners.

18 november 2010

  Nieuws: 2011 Mazda6 voor Noord-Amerika
De Europese en Japanse facelift van de Mazda6/Atenza waren niet erg ingrijpend maar dat van de Noord-Amerikaanse Mazda6 is vrijwel onzichtbaar. Mazda geeft aan dat de motoren iets zuiniger zullen zijn.

16 november 2010

  Nieuws: Japanse Hofu-fabriek haalt mijlpaal
De Japanse Hofu-fabriek van Mazda heeft de negen-miljoenste auto gebouwd sinds de fabriek officieel werd geopend in september 1982. Volgens het merk duurde het slechts 29 maanden om deze maalpijl te halen
.
10 november 2010

  Nieuws: NA Mazda5 en Shinari concept in LA
Mazda North American Operations zal de Noord-Amerikaanse versie van de nieuwe Mazda5 op de 2010 Los Angeles Auto Show onthullen. De Shinari concept car zal voor het eerst voor publiek te zien zijn.

06 november 2010

  Nieuws: Nederlandse verkoopcijfers oktober
Het kon natuurlijk altijd nog iets slechter dan september, er werden in oktober namelijk 374 Mazda's op kenteken gezet, ondanks dat er meer werden verkocht van de MZ2, MZ3 en MZ6. De nieuwe Mazda5 heeft zijn slag nog niet gemaakt.

06 november 2010

  Nieuws: Nieuwe MX-5 lichter en zuiniger
Het Britse autocar.co.uk houdt regelmatig de gemoederen bezig met nieuwe informatie, dan wel roddels over een nieuw model. Zo ook weer over de nieuwe generatie MX-5 waar we nog even op moeten wachten.

03 november 2010

  Nieuws: Mazda @ 2010 SEMA Show
De jaarlijkse 'tuningbeurs' in Las Vegas staat garant voor een aftermarket en tuninggeweld. Mazda toont er dit jaar een hele reeks auto's, met ieder z'n eigen aftermarket capaciteit en potentieel.

03 november 2010

  Nieuws: SKY heet SKYACTIV technologie
Mazda heeft vandaag de officiële benaming van hun zuinige en moderne technieken bekend gemaakt. SKYACTIV is de benaming en zal vanaf 2011 zijn intrede doen. In Japan zal de Demio, Mazda2 in Europa, de aftrap nemen.

20 oktober 2010

  Nieuws: Ford en Mazda spreken roddels tegen
De Japanse krant Nikkei wist zaterdag de wereld te melden dat het belang tussen Ford en Mazda verder afgebouwd zou worden. Ford en Mazda laten via een officiële verklaring weten dat hier niets van klopt!

17 oktober 2010

  Nieuws: Officieel: nieuwe BT-50 pickup
We moesten het doen met twee computertekeningen maar vandaag is de nieuwe BT-50 pickup dan toch onthuld. Een zogenaamde "Active lifestyle vehicle". De tekeningen zagen er in ieder geval wat spannender uit..

14 oktober 2010

  Nieuws: Nederlandste verkoopcijfers september
Er werden duidelijk meer auto's op kenteken gezet in september dan in de maand ervoor maar voor Mazda gold dat niet. 380 stuks tegen 516 in augustus. Mazda verliest daardoor twee plekken in de ranglijst.

14 oktober 2010

  Nieuws: CX-5 trapt af met SKY technologie?
De geruchtenstroom is weer aan het vloeien. Mazda schijnt eind 2011 dan toch eindelijk met een compacte SUV (sorry, crossover; CX) te komen. SKY-motoren en -transmissie zullen we in dit model terug vinden.

08 oktober 2010

  Nieuws: Nieuwe modellen van Chinese Haima
Haima is een soort van buget Mazda in China. Vandaag hebben ze de nieuwe Family geintroduceerd. We nemen gelijk de andere redelijk nieuwe modellen door, de Haima2, Freema/H2 en Haima7/S3.

07 oktober 2010

  Nieuws: Interieur teaserfoto nieuwe BT-50
Mazda heeft een designschets van het interieur vrijgegeven van de nog te onthullen BT-50 pickup. Ook dat ziet er personenwagen achtig uit. Details zijn nog niet bekend gemaakt maar zullen spoedig volgen
.
05 oktober 2010

  Nieuws: In detail: Mazda2 facelift
De grootste primeur van Mazda in Parijs is dit jaar vooral de milde facelift van de Mazda2. Kleine technische verbeteringen en een 4-traps automaat zijn de grootste zaken. De prijzen zijn ook direct bekend gemaakt.

30 september 2010

  Nieuws: Opnieuw wereldrecord voor de MX-5
Mazda heeft afgelopen weekend een wereldrecord gevestigd met de cult roadster MX-5 en daarmee opnieuw een vermelding gekregen in het Guinness Book of World Records. 459's auto's hadden een rol hierin.

20 september 2010

  Nieuws: Schets nieuwe BT-50 onthuld
De nieuwe pick-up truck van Mazda zal zijn wereldpremière beleven op de 2010 Australian International Motor Show, dat vanaf 15 oktober de deuren opent voor de pers. We moeten het nu even doen met een schets.

13 september 2010

  Nieuws: Nederlandse verkoopcijfers augustus
De grijze zomermaand augustus was voor Mazda minder slecht. Er werden bijna 200 meer Mazda's verkocht dan in juli. De Mazda2 was weer de best verkochte Mazda, waarschijnlijk mede dankzij de GT-M Line.

09 september 2010

  Nieuws: Feest! 2.000.000ste Mazda6
De totale productie van de Mazda6, die in Japan als Atenza door het leven gaat, bereikte eind augustus de twee miljoen eenheden. Mazda deed acht jaar en zes maanden over het halen van deze mijlpaal.

09 september 2010

  Nieuws: Verbeterde Mazda3 1.6 CiTD
De 1.6 CiTD common rail turbodiesel in de Mazda3 heeft meer vermogen en koppel gekregen en voortaan is de motor gekoppeld aan een handgeschakelde zesversnellingsbak. De motor is tevens zuiniger geworden.

08 september 2010

  Nieuws: Video: Shinari concept in beweging
Kunnen we ooit genoeg krijgen van de Shinari concept? Nee natuurlijk niet! Een officiële video van Mazda mag dan ook niet ontbreken. Mazda toont hier de nieuwe designrichting genaamd 'Kudo' in de vorm van een fraaie vierdeurscoupé.

06 september 2010

  Nieuws: Nieuwe Mazda5 vanaf € 24.990
Mazda heeft de prijzen bekend gemaakt van de nieuwe Mazda5, die vanaf eind september in Nederland bij de dealers staat. Alle uitvoeringen beschikken over een groen C-energielabel. De 1.6 CiTD diesel volgt in januari.

06 september 2010

  Nieuws: Shinari concept niet in Parijs
Wanneer de Shinari concept voor publiek getoond zal worden is nog niet bekend maar Parijs zal het niet worden. Wellicht de Tokyo Motor Show later dit jaar. Mazda heeft sowieso vandaag eigen informatie de deur uitgestuurd.

03 september 2010

  Nieuws: Informatie Mazda6 III onthuld!
Diverse autojournalisten hebben al met de compleet nieuwe Mazda6 mogen rijden in diens testfase! De nieuwe SKY motoren en transmissies maken al flink wat indruk door hun kracht en zuinigheid.

31 augustus 2010

  Nieuws: Outdoor pics Shinari concept
I can't get enough! What a stunning looking car! Autoblog.com was at the presentation at Milan and made some great pictures of the Shinari concept car. They also made a nice story with some more details about this car.

31 augustus 2010

  Nieuws: UK neemt afscheid van de RX-8
Een speciaal persbericht is de deur uitgestuurd door de PR van Mazda Motors UK over het verlies van de bijzondere RX-8. De rechtsgestuurde RX-8 is nu dan echt uit productie gegaan.

31 augustus 2010

  Nieuws: Shinari toont nieuwe designrichting
Mazda heeft vandaag de Shinari concept car onthuld voor een selecte groep in Milaan, Italië. Mazda heeft afscheid genomen van 'Nagare' en gaat voor een nieuwe richting genaamd 'Kodo'.

30 augustus 2010

  Nieuws: Ford en Mazda werken samen door
Mazda en Ford investeren $ 350 miljoen in hun joint venture AutoAlliance (Thailand) Co. Ltd. (AAT) voor de productie van een nieuwe pickup trucks voor Mazda en Ford. Midden 2011 zal met deze productie worden begonnen.

27 augustus 2010

  Nieuws: Europese Mazda2 facelift
Op de komende Autosalon van Parijs toont Mazda de facelift voor de Europese Mazda2. Tevens 1.6 CiTD dieselnieuws voor de Mazda3 en Mazda5. Deze zijn schoner en zuiniger geworden.

23 augustus 2010

  Nieuws: Grote terugroepactie van Mazda
Mazda biedt eigenaren van een aantal Mazda3’n en Mazda5’n in Europa een zogenaamd Special Service Programme (SSP) aan, indien hun model is uitgerust met elektrohydraulische stuurbekrachtiging (EHPAS).

19 augustus 2010

  Nieuws: Nederlandse verkoopcijfers juli
Juli was ook weer de maand van de kleintjes in autoland. Bij Mazda ontbreekt het nog altijd aan een A-segment auto maar de Mazda2 was wel de best verkochte Mazda van afgelopen maand.

04 augustus 2010

  Nieuws: Update voor Japanse Verisa
Onder het mom "ja deze bestaat ook nog!" lanceert Mazda in eigen land wederom een update van de Verisa. Een compacte auto gebaseerd op de Mazda2. Het model is al sinds begin 2004 te koop in Japan.

26 juli 2010

  Nieuws: Laatste roddels nieuwe RX-7
De ene roddel na de ander is voorbij gekomen en ook eens geheimzinnige spy shots van een Mazda6 mule. Een nieuwe RX-7 lijkt dan toch echt te komen, maar het geroddel is nog altijd niet opgehouden.

24 juli 2010

  Nieuws: Mazda6 ook als GT-M Line
Na Mulder Mazda komt Mazda Nederland ook met het officiële bericht over de Mazda6 GT-M Line in navolging van de Mazda2 en Mazda3 GT-M Line. 250 stuks komen naar ons landje toe.

06 juli 2010

  Nieuws: Nederlandse verkoopcijfers juni
Ik was helemaal vergeten de cijfers van mei met u te delen maar ik ben er weer met het overzicht van juni. Afgelopen maand klom Mazda weer enkele plaatsen omhoog wat ons allen deugt doet.

06 juli 2010

  Nieuws: Nieuwe Premacy te koop in Japan
Wij moeten wachten tot september maar in Japan is de Mazda5, daar nog altijd als Premacy, al te koop. Met prijzen tussen de 1.799.000 en 2.314.000 Yen. Op de thuismarkt is alleen de 2.0 DISI beschikbaar.

01 juli 2010

  Nieuws: Meer info en foto's Mazda5
Komend najaar komt de nieuwe Mazda5 op de markt. Begin 2011 zal de diesel verschijnen. Mazda heeft nu iets meer informaties en foto's vrijgegeven. Op de prijzen moeten we nog even wachten.

29 juni 2010

  Nieuws: Prijswijzigingen per 1 juli
Mazda past voor een aantal modellen in Nederland de prijzen aan. Het betreft enkele uitvoeringen van de Mazda3, Mazda6 en CX-7. Om misverstanden en onduidelijkheden te voorkomen hierbij een overzicht.

28 juni 2010

  Nieuws: Einde 'Nagare' is in zicht
Het 'flow' design van Mazda komt tot een einde. Volgens Europese ontwerpchef Peter Birtwhistle is de Mazda5 de laatste in de reeks. Nederlander Laurens van den Acker was grondlegger van het Nagare design.

25 juni 2010

  Nieuws: J.D Power onderzoek 2010
De Mazda3 heeft de eerste plaats behaald in de belangrijke Europese compact klasse bij het tevredenheidsonderzoek van het gerenommeerde Amerikaanse onderzoeksbureau JD Power.

25 juni 2010

  Nieuws: CX-7 behaalt 4 sterren in EuroNCAP
ANWB: "De auto biedt minder bescherming tegen whiplash bij een botsing aan de achterzijde, bij de borststreek in de paaltest en van knieën en bovenbenen in de frontale botsing dan vandaag de dag verwacht mag worden."

04 juni 2010

  Nieuws: Nu ook Mazda2 GT-M Line
Het was wat stil rondom Mazda maar nu hebben we weer wat leuks te melden. Na de Mazda3 GT-M Line volgt nu een sportieve GT-M Line op basis van de Mazda2. Voor nog geen 15.000 is zij de uwe.

03 juni 2010

  Nieuws: Nederlandse MX-5 viering succesvol
De viering van de 20e verjaardag van de MX-5 in NL in de vorm van een reuze auto-picknick is meer dan succesvol verlopen. Ondanks het slechte weer kwamen er meer auto's opdagen dan vooraf aangemeld waren!

06 mei 2010

  Nieuws: Nederlandse verkoopcijfers april
En Mazda Nederland is weer terug bij af. Waar maart een relatief uitstekende maand was valt ons merkje in april weer flink terug. Ik gok er op dat Mazda in maart zelf een hoop auto's had geregistreerd.

06 mei 2010

  Nieuws: Nederlandse verkoopcijfers maart
In de afgelopen maand heeft Mazda relatief gezien een topprestatie geleverd! Vrijwel alle modellen stegen in de verkooplijst en niet zo'n beetje ook! Als merk steeg Mazda zes plekken vergeleken met februari.

06 april 2010

  Nieuws: Trots op de Mazda MX-5
Als er één model staat voor sportieve perfectie is het Mazda's eigen MX-5 wel. Dit jaar bestaat deze roadster alweer 20 jaar in ons land! Om de lol van de MX-5 nog eens te verduidelijken heb ik een fraai filmpje voor jullie!

02 april 2010

  Nieuws: Licentieovereenkomst met Toyota gesloten
Toyota Motor Corporation en Mazda Motor Corporation hebben een overeenkomst gesloten inzake de levering onder licentie van hybridetechnologie zoals gebruikt in de Toyota Prius.

02 maart 2010

  Nieuws: Nieuwe kleur voor Mazda3
Wereldnieuws is het niet maar toch aardig om met jullie te delen. Ik was vandaag bij de dealer en zag buiten een Mazda3 staan in een kleur die ik al kende van de Noord-Amerikaanse MZ3 maar nog niet eerder in Europa zag.

15 maart 2010

  Nieuws: Nederlandse verkoopcijfers februari
In januari waren de verkoopcijfers van Mazda in Nederland niet erg goed. Maar in februari zijn er nóg minder Mazda's op kenteken gezet. Waar Mazda in Japan flinke vooruitgang boekte, gebeurde hier het tegenovergestelde
.
10 maart 2010

  Nieuws: MX-5 20th Anniversary voor € 28.990
De Autosalon Genève van 2010 heeft zijn deuren geopend! Daar staat de speciale MX-5 20th Anniversary te pronken. De prijs van deze speciale versie is bekend gemaakt. Voor 28.990 euro is hij/zij de uwe.

02 maart 2010

  Nieuws: In detail: nieuwe Mazda5
De Autosalon Genève van 2010 heeft zijn deuren geopend! Daar staat de zogenaamd nieuwe Mazda5 te pronken met grote smilie op de neus. De belangrijkste details zijn nu door Mazda vrijgegeven.

02 maart 2010

  Nieuws: In detail: Mazda6 facelift
De Autosalon Genève van 2010 heeft zijn deuren geopend! Daar staat de gehele Mazda6 familie te pronken in facelift tenue. De belangrijkste details zijn nu door Mazda vrijgegeven.

02 maart 2010

  Nieuws: Mazda's MX-5 Open Race
De MX-5 bestaat 20 jaar. Ter ere hiervan werd groots uitgepakt met de MX-5 Open Race. Aan de start 26 Europese landen, 31 MX-5's en 145 journalisten die tegen elkaar zouden strijden in een 4-uur durende endurance race.

24 februari 2010

  Nieuws: US Mazda2 interieur onthuld
Op de 2010 Canadian International Auto Show staat de Mazda2 voor Noord-Amerika te glimmen. Officiële foto's van het interieur zijn nu ook vrijgegeven van wat zij de 2011 Mazda2 noemen.

18 februari 2010

  Nieuws: Nieuwe spy shots 2012 RX-7
Op de eerste spy shots van dit testmodel leek het op een Mazda6 met opgeplakte koplampen. Op deze nieuwe foto's is het meer duidelijk dat dit waarschijnlijk en nieuwe RX-7 is! Wel nog altijd verstopt onder een Mazda6 jasje
.
13 februari 2010

  Nieuws: Nederlandse verkoopcijfers januari
Vanaf heden zal ik de maandelijkse verkoopcijfers van Mazda en diens concurrenten behandelen op Mazda Madness. Januari 2010 is net voorbij en de cijfers zijn alweer bekend. Schrik niet!

03 februari 2010

  Nieuws: Europese MX-5 20th Anniversary
Mazda viert op de komende Autosalon van Genève de 20e verjaardag van de MX-5 met de wereldpremière van een gelimiteerde serie, de 20th Anniversary Edition. Van deze speciale versie worden slechts 2000 exemplaren gemaakt.

01 februari 2010

  Nieuws: Totale verkoopcijfers 2009
2009 was het jaar van de crisis en daar heeft de hele autowereld last van gehad. Ook Mazda want wereldwijde productie daalde met 27.1 % in vergelijking met 2008. Maar het was niet overal kommer en kwel.

29 januari 2010

  Nieuws: Officieel: Atenza facelift
Ook in thuisland Japan is de Mazda6 facelift onthuld. Daar heet de auto nog altijd Atenza en is vanaf vandaag al te koop! Voortaan is elke Atenza variant in sportieve trim (voor ons GT-M) uitgevoerd. Informatie in het Engels!

26 januari 2010

  Nieuws: Officieel: Mazda6 facelift
Mazda toont begin maart op de 80e Autosalon van Genève 2010 de Mazda6 facelift. Met een licht gewijzigd exterieur en interieur en op technisch vlak zijn er ook verbeteringen aan te wijzen.

26 januari 2010

  Nieuws: Eerste foto Atenza facelift!
Op het AutoScoops forum kwam via een ander forum een afbeelding terecht wat lijkt op de nieuwe brochure van de Atenza facelift, Mazda6 in Europa. En zo kunnen we nu al kijken naar de vernieuwde Mazda6!

24 januari 2010

  Nieuws: Nieuwe Mazda5 in Genève
Op de 80e Autosalon van Genève zal de nieuwe Mazda5 onthuld worden. Ze noemen het een compleet nieuw model maar het is goed te zien dat dit, net als de Mazda3, een zéér uitgebreide facelift betaamt.

20 januari 2010

  Nieuws: Geheimzinnige spy shots
Mazda is bezig met het testen van een nieuw model maar het is nog niet helemaal duidelijk over welke het gaat. Het is goed te zien dat de huidige Mazda6 gebruikt is als 'mule'. Volgens de bron gaat het hier om de nieuwe RX-7.

13 januari 2010

  Nieuws: Mazda in 2009 en 2010
Mazda is bezig met het testen van een nieuw model maar het is nog niet helemaal duidelijk over welke het gaat. Het is goed te zien dat de huidige Mazda6 gebruikt is als 'mule'. Volgens de bron gaat het hier om de nieuwe RX-7.

13 januari 2010