Nieuws: Europese MX-5 20th Anniversary 01 februari 2010

Mazda viert op de komende Autosalon van Genève de 20e verjaardag van de MX-5 met de wereldpremière van een gelimiteerde serie, de 20th Anniversary Edition. Van deze speciale versie worden slechts 2000 exemplaren gemaakt.

Dit model zal uitsluitend in Europa leverbaar zijn en is voorzien van onder meer een exclusief roestvrijstalen plaatje met daarop het unieke, Europese serienummer van de auto (1 tot 2000). Vorig jaar was er al een 20th Anniversary maar die was speciaal voor Japan.

De 20th Anniversary Edition is gebaseerd op de 1.8 liter Roadster, maar onderscheidt zich daarvan met onder meer een speciaal styling pakket voor het exterieur: een chromen grille, chromen accenten in de koplampen en op de deurgrepen, chromen frames om de mistlampen, speciale 17 inch velgen en 20th Anniversary logo’s. Het model is leverbaar in drie kleuren, True Red, Crystal White Pearl en, speciaal voor deze editie, een nieuwe Aurora Blue, allen met overeenkomende decoratieve kleurelementen in het interieur. Een verstevigingsbalk tussen de voorste veerpoten zorgt bovendien voor meer torsiestijfheid en daarmee een grotere dosis sportief rijplezier.

Andere primeurs in Genève zijn de nieuwe Mazda5 en Mazda6 facelift. Mazda's zuinige toekomst zien we er ook in de vorm van SKY-technologie.