Nieuws: US Mazda2 interieur onthuld 18 februari 2010

Op de 2010 Canadian International Auto Show staat de Mazda2 voor Noord-Amerika te glimmen. Officiële foto's van het interieur zijn nu ook vrijgegeven van wat zij de 2011 Mazda2 noemen.

Net als het exterieur is het interieur ook op details anders dan de Europese Mazda2. Gewoon airconditioning vinden ze daar voldoende voor de Mazda2. In die configuratie is de middenconsole vrijwel hetzelfde als in Europa. Alleen de knop van de alarmlichten is rood ipv zwart en aan weerzijde zijn kleine waarschuwinglampjes voor gordels e.d. De radio is nu optisch gescheiden van de rest door gebruik van pianolak. De knoppen lopen nu ietsjes door tot aan de ronde kern met een chromen strip tussen de reeks knoppen. Op het stuur zien we ook rechts knoppen en de omhulsel daarvan is zwart in plaats van zilver zoals wij het kennen. De gebruikelijk knoppen links van het stuur zijn vervangen door de moderne unit die we kennen uit de Mazda6.

Het meest opvallende verschil is dat de rechterzijde van het dashboard gewoon geheel dicht is met een 'normaal' handschoenenkastje. De bekleding van de stoelen zijn ook wat frisser met een aardige structuur en rode details.

In de tweede helft van dit jaar komt de Mazda2 in Noord-Amerika op de markt. Alleen als vijfdeurs en met de bekende 1.5 viercilinder benzinemotor. Beschikbaar met handgeschakelde 5-bak of 4-traps automaat. De Mazda2 krijgt zware concurrentie van de Ford Fiesta. Die komt ook als 5-deurs hatchback maar ook als sedan. Met de 1.6 benzinemotor met handbak maar ook met Powershift-transmissie met dubbele koppeling dat 5 trappen heeft. Daarmee heeft Mazda direct al een achterstand... ook vinden de meeste mensen het interieur van de Fiesta wat fraaier en hoogwaardiger. Ik ben benieuwd hoe de Mazda2 het gaat doen aan de andere kant van de plas!

>> more pics