Mazda Madness staat bekend om de meest actuele nieuwsberichten over Mazda. Kijken in het archief is altijd leuk. Op deze pagina vind u de nieuwsberichten uit 2011.

 

Nieuws: Mazda @ Tokyo Auto Salon '12
Het heeft enkele jaren geduurd maar Mazda zal in januari weer volop aanwezig zijn op de Auto Salon in Japan. Waar bestaande modellen door Mazda en enkele tuningbedrijven worden aangepakt.
21 december 2011


 

Nieuws: Mazda gaat elektrisch met de Demio EV
Het Japanse merk heeft haar eerste volledig elektrische auto gebouwd. De Demio (Mazda2 buiten Japan) EV wordt in 2012 op de Japanse leasemarkt gebracht. Een productiemodel voor de 'gewone' consument zit er voorlopig niet in.
13 december 2011


 

Nieuws: Nieuwe MX-5 met 1.3 turbomotor
Volgens de Britse tijdschrift Autocar wordt de vierde generatie MX-5 extreem licht en zal ook het aantal cc's flink afnemen. Mazda zal afscheid nemen van de atmosferische 1.8 en 2.0 benzinemotoren.
05 december 2011


 

Nieuws: Mazda gaat in Rusland produceren
Mazda heeft een samenwerkingsovereenkomst gesloten met de bedoeling om een productiefaciliteit te bouwen in Rusland. Dit door middel van een joint venture met Sollers, een groot bedrijf dat auto
's produceerd.
01 december 2011


 

Nieuws: Mazda toont Biante Granz in Tokio
Op de 42ste Tokyo Motor Show toont Mazda er niet alleen de Japanse CX-5 en de Takeri concept, maar ook de Biante Granz, een speciale uitvoering van de 'high-roof minivan'. Of het model in productie gaat is nog niet bekend. 
30 november 2011


 

Nieuws: Vernieuwend regeneratief remsysteem
Mazda heeft 's werelds eerste regeneratief remsysteem voor een personenauto ontwikkeld dat gebruik maakt van een condensator. Vanaf 2012 wordt het i-Eloop voor het eerst toegepast op de Mazda6.
25 november 2011


 

Nieuws: Mazda CX-5 vanaf 25.990 euro
Vanaf februari 2012 staat de nieuwe CX-5, die afgelopen week in Los Angeles aan het Amerikaanse publiek werd getoond, dan eindelijk bij de Nederlandse dealers. De vanafprijzen van de benzine-versies zijn bekend.
21 november 2011


 

Nieuws: Nieuwe SKYACTIV-modellen op komst
In de komende twee jaren worden diverse modellen van Mazda afgelost door nieuwe auto's. Allen gebaseerd op hetzelfde SKYACTIV-principe waarbij een laag gewicht gecombineerd met zuinige motoren de boventoon voeren.
08 november 2011


 

Nieuws: Mazda plaagt met SEMA-modellen
Nog even en de  2011 Specialty Equipment Market Association (SEMA) autoshow in Las Vegas opent haar deuren voor het publiek. Mazda heeft alvast twee foto's vrijgegeven van de Turbo2 en MX-5 Spyder.
29 oktober 2011


 

Nieuws: Meer foto's Mazda3 facelift
De Mazda3 facelift is al in detail besproken plus de prijzen zijn vrijgegeven, maar Mazda Europe heeft toch weer een dossier de deur uitgestuurd plus een lading aan nieuwe foto's, dat is dan wel weer handig!
25 oktober 2011


 

Nieuws: Mazda brengt diesel op Japanse markt
Diesels in Japan zijn nog schaarser dan in Noord-Amerika. Toch neemt Mazda de gok om schone diesels in het Aziatische land te introduceren, beginnende met de nieuwe CX-5 crossover SUV in 2012.
25 oktober 2011


 

Nieuws: Takeri is voorbode nieuwe Mazda6
Eind november laat Mazda op de Tokyo Motor Showde Takeri concept zien, die in grote lijnen de volgende generatie Mazda6 voorstelt. Laat deze sedan maar vrijwel ongewijzigd in productie gaan!
25 oktober 2011


 

Nieuws: Mazda3 scoort in duurtest AutoBild
Na de Mazda6 en Mazda5 is ook de Mazda3 met vlag en wimpel geslaagd voor de 100.000 km duurtest van AutoBild. "Probleemloze auto", aldus het Duitse automagazine.
Er was slechts een klein mankement.
09 oktober 2011


 

Nieuws: Japan neemt afscheid van de RX-8
Het doek valt in 2012 definitief voor de RX-8. Eerder werd de productie voor Europa en Noord-Amerika al gestaakt. Met een limited edition wordt in Japan afscheid genomen van de bijzondere RX-8.
09 oktober 2011


 

Nieuws: Alle prijzen Mazda3 facelift
Eind oktober komt de gefacelifte versie van de Mazda3 op de Nederlandse markt. Met een lagere instapprijs en twee interessante actiemodellen bij introductie. De 1.6 CiTD komt in aanmerking voor 20% bijtelling.
02 oktober 2011


 

Nieuws: Nieuwe CX-5 met 20% bijtelling
Met de CX-5 luidt Mazda een nieuw tijdperk in. SKYACTIV is Mazda's oplossing voor een lagere uitstoot en minder brandstofverbruik. Met de Kodo-styling gaat Mazda tevens een nieuwe richting op.
13 september 2011


 

Nieuws: Geen SKYACTIV voor Mazda3 facelift
Terwijl Noord-Amerika en Japan profiteren van de nieuwe SKYACTIV-benzine en -automaat moeten wij het doen met een lichte upgrade van de Mazda3. Het goede nieuws is dat de 1.6 diesel in aanmerking komt voor 20% bijtelling.
13 september 2011


 

Nieuws: Persvideo gecamoufleerde CX-5
Nadat gisteren al een stortvloed aan rijtesten online kwamen heeft Mazda vandaag zelf maar een bericht met informatie en foto's de deur uitgestuurd. Er zit tevens een video van een gecamoufleerde CX-5 bij.
01 september 2011


 

Nieuws: Eerste indrukken pre-production CX-5
Volgende maand kunnen we de CX-5 bewonderen op de IAA in Frankfurt maar nu al konden journalisten rijden met gecamoufleerde voorseriemodellen in IJsland. Twee nieuwe foto's werden ook vrijgegeven.
31 augustus 2011


 

Nieuws: Vietnamese carriere voor Mazda2
De Mazda2 zal vanaf oktober 2011 worden gebouwd in een nieuwe fabriek in Vietnam. De compacte auto zal dan gelijk op deze markt komen. De planning is om ongeveer 2.000 stuks per jaar te produceren.
30 augustus 2011


 

Nieuws: Productie RX-8 ten einde
Volgens Automotive News heeft Mazda Motor Corporation de productie van de RX-8 sportcoupe in juli voorgoed stop gezet. De unieke 4-deurs coupe met rotatiemotor kon geen goede verkoopresultaten meer halen.
22 augustus 2011


  Nieuws: Gespot: eerste hybride van Mazda
Geruchten over een hybride van Mazda werd al bevestigd door de licentieovereenkomst met Toyota inzake hybridetechnologie. Nu zien we de eerste spy shots van een Mazda6 mule met Prius techniek onder de motorkap.

11 augustus 2011

  Nieuws: Productie gefacelifte Mazda3 gestart
Mazda is begonnen met de productie van de gefacelifte Mazda3/Axela in de Hofu Plant in Yamaguchi prefectuur, in het westen van Japan. Dit model is de eerste met enkele van de nieuwe SKYACTIV technologeën.

10 augustus 2011

  Nieuws: Wereldpremiere nieuwe CX-5 op IAA
Mazda onthult op de komende IAA 2011 in Frankfurt de geheel nieuwe CX-5. Hiermee lanceert  Mazda de eerste van haar nieuwe generatie auto's die gebruik maakt van alle SKYACTIV technologieën en de nieuwe designtaal 'Kodo'.

02 augustus 2011

  Nieuws: Zeer gelimiteerde MX-5 Kendo
In het Verenigd Koninkrijk hebben ze de MX-5 'Black Limited Edition' en in Duitsland is deze speciale versie geintroduceerd als 'Karai'. In Nederland zijn er slechts 5 te koop en heet het weer MX-5 'Kendo'. Volgt u het nog?

31 juli 2011

  Nieuws: Eerste echte spy shot CX-5
De eerste spy shot van de nieuwe crossover SUV van Mazda is opgedoken. Voorheen zagen we nog een mule maar nu zien we de CX-5 in zijn echte gedaante. Helaas nog wel met een beetje tape en de kwaliteit van de foto is niet super.

10 juli 2011

  Nieuws: Configurator voor Mazda Nederland
Al jaren vroeg ik me af waarom er geen configurator op mazda.nl te vinden was. Maar vanaf nu is er dan eentje! U kunt nu uw eigen Mazda samenstellen en daarna gelijk zien wat de prijs zal zijn. Een aanwinst voor de officiele Mazda site!

06 juli 2011

  Nieuws: SKYACTIV Technologie maakt indruk
De benodigde (technische) gegevens zijn al bekend en de pers heeft inmiddels gereden in een zeer gevorderde reeks van SKYACTIV-modellen. De huidige Mazda6 wordt nog altijd gebruikt als mule om 'onzichtbaar' deze techniek te testen.

29 juni 2011

  Nieuws: Mazda-productie terug op vol niveau
Mazda Motor Corporation heeft bekendgemaakt dat haar productiefaciliteiten in Japan vanaf nu weer op volle toeren draaien. Na de aardbeving en daaropvolgende tsunami in maart werden er enkele maatregelingen getroffen.

28 juni 2011

  Nieuws: J.D. Power onderzoek 2011
Mazda3 en Mazda2 rijders zijn bijzonder tevreden over hun auto, volgens de Duitse versie van de Amerikaanse J.D. Power Report. Vorig jaar was de Mazda3 ook al de winnaar en dit keer is de Mazda2 de best scorende compacte auto.

18 juni 2011

  Nieuws: Mazda bouwt fabriek in Mexico
Mazda heeft aangekondigd dat het formele overeenkomsten heeft getekend en zijn begonnen aan de voorbereidingen om een Mazda voertuig productiefaciliteit in Mexico te vestigen. Daarnaast komt er een verkoopkantoor in Brazilie.

18 juni 2011

  Nieuws: Gastoptreden winnende 787B uit 1991
Twintig jaar na de legendarische winst in de zwaarste endurancerace ter wereld, de 24 Uur van Le Mans, verzorgde de winnende 787B uit 1991 een indrukwekkend gastoptreden tijdens Le Mans 2011.

16 juni 2011

  Nieuws: Nissan onthult eigen Premacy
Nissan heeft vandaag officieel hun versie van de Premacy, Mazda5 buiten Japan, onthuld. Er waren al eerder foto's opgedoken maar nu kunnen we de Nissan Lafesta Highway STAR wat beter bekijken. Exportplannen zijn er niet.

15 juni 2011

  Nieuws: Terugroepactie 2008 Mazda3
Mazda Motor Europe start binnenkort een terugroepactie van een aantal modellen van de Mazda3 en Mazda3 MPS van de vorige generatie in verband met een mogelijke storing aan de ruitenwissermotor van de voorruit.

15 juni 2011

  Nieuws: Meer details nieuwe CX-5 bekend
In de Britse autopers komen diverse details naar boven over de CX-5, de nieuwe crossover SUV die in Frankfurt onthuld zal worden en begin 2012 op de Europese markt moet komen. De diesel zal maximaal 120 g/km CO2 uitstoten.

14 juni 2011

  Nieuws: Start voor pre-orders Demio facelift
Mazda heeft nu ook de Demio gefacelift voor de Japanse markt. Vandaag zijn ze begonnen met het ontvangen van pre-orders. Bijzonder is de komst van de SKYACTIV-G 1.3. Op 30 juni zal de Demio facelift officieel te koop zijn.

09 juni 2011

  Nieuws: BT-50 Freestyle Cab in Melbourne
De nieuwe Mazda BT-50 Freestyle Cab pick-up zal voor het eerst te zien zijn op de komende Australian International Motor Show (AIMS) in Melbourne van 1 tot en met 10 juli a.s. Vorig jaar werd de Dual Cab ook in Australie gepresenteerd.

08 juni 2011

  Nieuws: Volgende NA Mazda6 uit Japan
De kogel is door de kerk; na alle roddels heeft Mazda Motor Corporation officieel bekend gemaakt dat de volgende generatie Mazda6 voor de Noord-Amerikaanse markt in Japan gebouwd zou worden. De huidige zingt het nog even uit.

07 juni 2011

  Nieuws: Mazda3 bereikt mijlpaal van 3.000.000
De totale wereldwijde productie van de Mazda3 heeft vorige maand de  historische mijlpaal van 3 miljoen exemplaren bereikt. Dat heeft Mazda Motor Corporation vandaag bekend gemaakt. De prestatie werd op 26 april jl. neergezet.

26 mei 2011

  Nieuws: 787B na 20 jaar terug op Le Mans
Het geluid van de bijzondere rotatiemotor met vier rotors van de Mazda 787B zal op 11 juni a.s. weer te horen zijn op het Circuit de la Sarthe, precies 20 jaar na de overwinning in de 24 Uur van Le Mans.

23 mei 2011

  Nieuws: RX-9 met hybride techniek?
Bronnen binnen het hoofdkantoor in Hiroshima weten te melden dat de ontwikkeling van de nieuwe sportauto van Mazda nog altijd bezig is. Maar een prioriteit heeft het echter niet. Toch is er wat nieuws te melden.

21 mei 2011

  Nieuws: Mazda ontwikkelt SKYACTIV-G 1.3
In eigen land Japan trapt Mazda af met een nieuw ontwikkelde "SKYACTIV-G 1.3" direct-ingespoten benzinemotor. Mazda toont deze motor op de Automotive Engineering Exposition in Tokyo dat vandaag begonnen is.

18 mei 2011

  Nieuws: Mazda zegt NA Mazda6 te houden
Diverse media wistten te melden dat de Mazda6 sedan vroegtijdig van de Amerikaanse markt gehaald zou worden. Leftlanenews.com deed net iets meer onderzoek en Mazda zegt dat de Mazda6 gewoon zal blijven.

13 mei 2011

  Nieuws: Vroegtijdig einde voor NA Mazda6?
Geruchten gaan dat de productie van de Mazda6 sedan voor de Noord-Amerikaanse markt vervroegt tot een einde zal komen. De mid-sized sedan voldoet niet aan de verwachtingen en dat geeft stress binnen de fabriek in de VS.

11 mei 2011

  Nieuws: Kudo Design blijft voorlopig aan
Mazda's nieuwste designtaal Kudo zal een langer leven beschoren zijn dan Nagare. Dat heeft hoofdontwerper Ikuo Maeda gezegd. De Mazda5 (Premacy in Japan) is de enige Mazda met volledige Nagare-styling.

09 mei 2011

  Nieuws: CX-5 mule toont iets meer huid
De CX-5 is als mule weer gespot op de wegen maar dit keer met iets minder camouflage. Veel zegt dat natuurlijk niet ware het dat we de echte neus wel al iets meer kunnen aanschouwen. Net als de opzet van het interieur.

30 april 2011

  Nieuws: AutoRAI had testmule als primeur
Een bijzondere primeur had Mazda Nederland met de SKYACTIV testmule op de, alweer beeindigde, AutoRAI. De mule heeft de beursvloer weer verlaten en is onder zorgvuldige begeleiding op transport gezet naar het warme zuiden
.
25 april 2011

  Nieuws: Nissan verbetert de Mazda5/Premacy
In thuisland Japan komt in mei de nieuwe Nissan Lafesta op de markt. Een Premacy (Mazda in Europa) met licht gewijzigd exterieur. De eerste foto's zijn onthuld en naar mijn mening ziet de Lafesta er een stuk beter uit dan 'onze' midi-MPV.

23 april 2011

  Nieuws: 2012 Mazda3 wordt zuiniger
De 2012 Mazda3 maakte gisteren zijn U.S. debuut op de New York International Auto Show. De nieuwe direct-ingespoten 2.0 SKYACTIV benzinemotor moet een verbruik halen van 4,9L/100 km op de snelweg.

21 april 2011

  Nieuws: Mazda bevestigt naam CX-5
Mazda heeft de officiële naam bekendgemaakt van haar nieuwe compacte crossover SUV. De nieuwe Mazda krijgt de naam CX-5 en is afgeleid van de concept car Minagi, zoals deze werd gepresenteerd op de Autosalon van Geneve.

18 april 2011

  Nieuws: Mazda2 BiFuel met 14% bijtelling
Eindelijk een Mazda met 14% bijtelling, geen BPM en geen wegenbelasting! Het betreft de Mazda2 facelift met 1.3-liter 75pk en is voor de gelegenheid voorzien van een LPG-installatie. Hij staat te pronken op de AutoRAI.

12 april 2011

  Nieuws: Opvallende Mazda2 mule gespot
In Duitsland zijn deze foto's geschoten van een opvallende Mazda; de neus van de huidige op de carrosserie van de vorige Mazda2 (in dit geval de Japanse Demio). Is het een mule voor een Mazda of een Ford?

5 april 2011

  Nieuws: MX-5 Kaminari heeft een prijs
Op de AutoRAI kunnen we deze speciale MX-5 gaan bewonderen maar de prijzen van de Kaminari zijn ook bekend. Wederom geen persbericht van Mazda maar wel online te vinden. Hij is direct te bestellen.

5 april 2011

  Nieuws: Nieuwe GT-M Line per 1 april 2011
Geen verlate 1 april grap; Mazda gaat wederom de sportieve kant op met een vernieuwd GT-M Line gamma. De Mazda2, Mazda3, Mazda5 en Mazda6 profiteren van deze scherpe aanbieding.

5 april 2011

  Nieuws: Nieuwe BT-50 alleen met diesels
Sinds de introductie in oktober 2010 was het nogal stil rondom de technische specificaties van de nieuwe generatie BT-50 pickup. Mazda Australia heeft vandaag aangekondigd dat er louter diesels onder de motorkap komen.

29 maart 2011

  Nieuws: Mazda onthuld MX-5 GT raceauto
Mazda gaat de strijd aan met Aston Martin, Porsche, Lotus en BMW in de 2011 Britse MSA Endurance kampioenschap. Geen kattenpis maar dat is de lichtgewicht MX-5 GT ook zeker niet!

27 maart 2011

  Nieuws: Voorlopige productiestop na Japanse ramp
De vreselijke aardbeving en de daaropvolgende tsunami in het noordoosten van Japan heeft ook gevolgen voor de autoindustrie. Mazda heeft een voorlopige productiestop ingesteld. Gevolgen voor Europa zijn er vooralsnog niet.

27 maart 2011

  Nieuws: Gelimiteerde MX-5 Kaminari op AutoRAI
Tijdens de Autosalon van Genève 2011 introduceerde Mazda een speciale Kaminari uitvoering van de MX-5 in gelimiteerde oplage, die nu als Nederlandse primeur op de AutoRAI 2011 staat.

27 maart 2011

  Nieuws: Spinnen leiden tot terugroepactie
Een unieke terugroepactie in de Verenigde Staten; Mazda roept ongeveer 52.000 Mazda6 sedans terug in de VS, omdat gele spoorspinnen graag hun nesten te bouwen in een deel van het brandstofsysteem.

27 maart 2011

  Nieuws: Minagi concept voorbode compacte SUV
De Minagi concept car belichaamt Mazda's nieuwe SKYACTIV technologieën en de nieuwe Kodo designtaal, en toont zo hoe de volgende generatie auto's van Mazda's er uit zal gaan zien zoals een crossover SUV onder de CX-7.

26 maart 2011

  Nieuws: Mazda3 facelift krijgt SKYACTIV mee
Mazda vind het na twee jaar alweer tijd voor een facelift voor de Mazda3. Het exterieur is niet schrikbarend aangepakt maar de Mazda profiteert wel van de nieuwe SKYACTIV-G en -DRIVE technieken.

26 maart 2011

  Nieuws: Nieuw record voor de MX-5
De totale productie van de Mazda MX-5 heeft vandaag de historische mijlpaal van 900.000 exemplaren bereikt. Dat is 21 jaar en 10 maanden na de start van de productie van de eerste generatie MX-5 in april 1989.

04 februari 2011

  Nieuws: Mazda en Nissan blijven samenwerken
Nissan en Mazda breiden hun samenwerking uit met Mazda's 'original equipment manufacturing (OEM)' materiaal naar Nissan. Mazda levert de Premacy (Mazda5 in Europa) vanaf mei 2011 aan de concurrent.

31 januari 2010

  Nieuws: Totale verkoopcijfers 2010
Mazda heeft de productie en verkoopcijfers bekendgemaakt over het gehele kalenderjaar 2010. Er werd overal een winst genoteerd. De totale wereldwijde productie van Mazda steeg afgelopen jaar met 32,8 % naar 1.307.540 eenheden.

27 januari 2010

  Nieuws: Elektrische Demio op komst
Mazda is bezig met de ontwikkeling van een elektrische auto. Deze auto is bedoeld voor de Japanse lease en is beschikbaar in de lente van 2012. Het model zal gebaseerd zijn op de Demio (Mazda2 voor Europa).

24 januari 2010

  Nieuws: Mazda5 nu met 1.6 CiTD diesel
Het aanbod van de nieuwe Mazda5, zoals deze sinds begin oktober vorig jaar bij de Nederlandse Mazda-dealers in de showroom staat, wordt vanaf nu aangevuld met een versie met de nieuwe 1.6 liter CiTD common rail turbodieselmotor.

20 januari 2010

  Nieuws: Gelekt: schetsen Minagi concept
Vandaag zijn de schetsen uitgelekt van een nieuwe crossover concept van Mazda, de Minagi. Op de autosalon van Genève zal deze worden onthuld. Verdere informatie ontbreekt nog.

18 januari 2010

  Nieuws: Mazda2 en Mazda3 belastingvrij
Wie tot 31 maart een nieuwe Mazda2 of Mazda3 koopt hoeft een jaar lang geen wegenbelasting te betalen van Mazda. Feitelijk is het gewoon een korting maar ze spelen zo mooi in op de concurrenten.

17 januari 2010

  Nieuws: Mazda op de AutoRAI 2011
Mazda toont op de AutoRAI 2011 een speciaal en radicaal showmodel, de MX-5 Superlight Versie. Deze zeer zuinige auto werd door Mazda's Europese designteam speciaal voor de IAA 2009 in Frankfurt ontworpen.

17 januari 2010

  Nieuws: Mazda's 90th Anniversary website
Afgelopen vrijdag heeft Mazda hun 90th Anniversary website een final update gegeven. In 1920 werd Toyo Cork Kogyo Co., Ltd, opgericht wat uiteindelijk leidde tot Mazda Motor Corporation zoals we het nu kennen.

16 januari 2010

  Nieuws: Mazda in 2010 en 2011
Een beetje laat maar nog de beste wensen voor het nieuwe jaar! We kijken terug op het vorige jaar en natuurlijk nemen we een blik in de toekomst. Zal het vanaf dit jaar dan eindelijk beter gaan?

09 januari 2010

  Nieuws: Nederlandse verkoopcijfers december
December is altijd een rustige maand voor de automerken. De klant ziet graag het kenteken in een nieuw jaar gezet worden. Er werden dan ook minder Mazda's geregistreerd maar het merk steeg in de lijst wel flink wat plaatsen.

09 januari 2011

  Nieuws: Mazda2 Le Mans bij Mulder
Komend jaar is het precies twintig jaar geleden dat Mazda met zijn legendarische 787B sportwagen een overwinning boekte in de wereldberoemde 24 uur race van Le Mans. Mazda Mulder houdt het levend met een Mazda2 Le Mans.

09 januari 2011