Nieuws: Nieuwe GT-M Line per 1 april 2011 5 april 2011

Mazda gaat wederom de sportieve kant op met een vernieuwd GT-M Line gamma. De Mazda2, Mazda3, Mazda5 en Mazda6 profiteren van deze scherpe aanbieding.

Een persbericht is er niet geweest maar een oplettende forummer van 'onze' Zoom-Zoom club forum kwam bij de dealer de vernieuwde GT-M Line voor de Mazda3 tegen. Uiteindelijk blijken van alle volumemodellen zo'n sportief aangekleed actiemodel te zijn. We nemen ze allemaal even door:

Mazda2 GT-M Line
Er was al een GT-M Line van de Mazda2 voor de facelift. De nieuwe GT-M Line is gebaseerd op de facelift met de 1.3 84pk benzinemotor. Deze heeft nu de opmuk van de 'echte' GT-M, namelijke de sideskirts, koplampen, dakspoiler en interieur inclusief stoelverwarming. Een GT-M Line badge op de voorportieren horen er natuurlijk bij. Als extra zit er ook nog elektrische ramen voor de achterportieren bij, de GT-M Line is er immers alleen als vijfdeurs. De prijs is vastgesteld op 14.990 euro.

Leverbare kleuren: Crystal White Pearl, Aluminium Mica, Brilliant Black en Aquatic Blue.

Mazda3 GT-M Line
Ook van de Mazda3 was er al een GT-M Line maar de vernieuwde Line heeft ditmaal ook uiterlijke kenmerken van de GT-M. Deze 1.6 met 105pk wordt flink opgeleukt met lichtmetalen 17-inch velgen, GT-M voor- en achterbumper, GT-M mistlampen, uitlaatsierstuk, parkeersensoren achter, achterlichten met Led-techniek, GT-M Line badge op voorportieren, sportstoelen, cruise control bedienbaar vanaf stuurwiel, Bluetooth, Black-out meters, verstelbare middenarmsteun, welkomstverlichting interieur en zilverkleurige interieur-accenten. 22.490 euro is daarmee zeer scherp geprijst.

Leverbare kleuren: Crystal White Pearl, Black Mica, Aluminium Mica en Velocity Red

Mazda5 GT-M Line
Mazda's eigenzinnige midi-MPV biedt nog meer keuze. Zowel de 1.8 (115pk), 2.0 (150pk) en 1.6 CiTD diesel (115pk) zijn er als GT-M Line. 16" lichtmetalen velgen en getinte ruiten zitten er al op en daar komen een dakspoiler, GT-M Line badge, uitlaatsierstuk, Smart Turn, welkomstverlichting, verlichte dorpellijsten met Mazda5-logo en aluminium pedalenset bij. In de prijslijst zien we ook sideskirts maar die worden verder niet genoemd. De Mazda5 GT-M Line is er vanaf 27.740 euro.

Leverbare kleuren: Crystal White Pearl, Stormy Blue, Aluminium Mica, Brillant Black, Clear Water Blue, Sparkling Black Mica, Copper Red Mica, Metropolitan Grey.

Mazda6 GT-M Line
De standaarduitrusting was al niet karig maar er kon nog altijd wat bij. Zoals een sportgrille, GT-M Line badge op voorportieren, Bluetooth, halflederen stoelen, Black-out meters, lichtmetalen pedalen, pianozwarte interieur details en zilverkleurige interieuraccenten. Ook bij de Mazda6 was er al eerder een GT-M Line. Meest opvallende is dat de kleur Aluminium Metallic weer verdwenen is. De Mazda6 GT-M Line is er als 2.0 (155pk) benzinemotor en als 2.2 CiTD (163pk) dieselmotor. U kunt verder nog kiezen of u liever een hatchback heeft of de ruime SportBreak. De Mazda6 GT-M Line is er vanaf 30.490 euro voor de hatchback en 500 euro meer voor de SportBreak.

Leverbare kleuren: Crystal White Pearl, Black Mica, Sunlight Silver, Graphite Mica en Stormy Blue

>> Alle details op mazda.nl