Nieuws: Mazda2 BiFuel met 14% bijtelling 12 april 2011

Eindelijk een Mazda met 14% bijtelling, geen BPM en geen wegenbelasting! Het betreft de Mazda2 facelift. Die is voorzien van de bekende 75 pk sterke 1,3-liter en is voor de gelegenheid voorzien van een LPG-installatie. Hij staat te pronken op de AutoRAI.

De Mazda2 BiFuel 1.3 met 75 pk is gebaseerd op de Mazda2 Cool, uitgerust met onder andere een radio/ CD-speler met MP3-functie en airconditioning en biedt als extra een moderne af-fabriek LPG-gasinstallatie, die de benzinemotor via een automatische schakeling altijd op LPG laat draaien, tenzij er handmatig een andere keuze wordt gemaakt. Het dashboard heeft een schakelaar voor de benzine/LPG-omschakeling en duidelijke LED's voor aanduiding van de tankinhoud van de LPG-tank. Deze heeft een inhoud van 34 liter en is gemonteerd in de kofferbak op de plek van het reservewiel, waardoor er nauwelijks, slechts 8 %, bagageruimte verloren gaat. De LPG vulaansluiting is op vernuftige wijze achter de brandstofklep geplaatst, direct naast de vulopening voor de benzinetank. Hierdoor is hij uit het zicht en is er geen extra gat in de carrosserie zichtbaar. Voorafgaand aan het vullen van de LPG-tank wordt eerst een verloopplug gemonteerd, waarna er getankt kan worden met de normale LPG-tankslang.

De Mazda2 BiFuel heeft een gecombineerd verbruik van slechts 6,5 l/100 km en daarmee een uitstoot van 110 g/km, waardoor er geen BPM-toeslag geldt. Daarnaast hoeft er voor deze Mazda2 geen wegenbelasting te worden betaald en indien de auto zakelijk wordt gebruikt geldt er een bijtelling van slechts 14%. Het omslagpunt van de Mazda2 BiFuel, vergeleken met de benzineversie, wordt al bij minder dan 1.000 kilometer per jaar bereikt. Voor deze LPG-versie blijft de fabrieksgarantie van drie jaar of 100.000 kilometer van kracht. De Mazda2 BiFuel 1.3 liter Cool is eind mei leverbaar bij de Mazda-dealer en kost € 13.990,-.

Naar wens is de Mazda2 Cool BiFuel verder te verfraaien met Mazda fabrieksopties, waarvan enkele op de tentoongestelde Mazda2 Cool BiFuel op de AutoRAI 2011 zijn gemonteerd: 15" lichtmetalen velgen met Bridgestone banden, dorpelbeschermers van geborsteld roestvrij staal, aluminium pedalen en dito voetsteun, mistlampen v��r en spiegelkappen en deurgrepen in carrosseriekleur. De adviesprijs van deze extra accessoires is € 2.751,- exclusief montage. Er is ook een GT-M Line gebaseerd op de 1.3 met 84pk.

Op de AutoRAI staan ook de MX-5 Kaminari, de MX-5 Superlight Versie, de vernieuwde GT-M Line(up) en de SkyActiv technologie.