Nieuws: CX-5 mule toont iets meer huid 30 april 2011

De CX-5 is als mule weer gespot op de wegen maar dit keer met iets minder camouflage. Veel zegt dat natuurlijk niet ware het dat we de echte neus wel al iets meer kunnen aanschouwen. Net als de opzet van het interieur.

De buitenkant is nog altijd gemaakt van wat knip en plakwerk van de grotere CX-7. Maar op de neus zien we nu wel duidelijker dat de neus erg gaat lijken op de Minagi concept. Een stoer front met de herkenbare Mazda grille in nieuwe stijl. De velgen kennen we nog niet dus die zullen we vast ook op de CX-5 tegenkomen.

Het interieur bestaat vooral uit CX-7 onderdelen en roosters uit de Mazda6. Daarmee komt de opzet van de Minagi concept ook aardig overeen. Het enige wat klaar voor productie is is het nieuwe stuur. Ook deze is geinspireerd op dat uit de Minagi dus ze blijven ook daar trouw aan de concept. Het lijkt er helaas wel op dat het nog altijd een vrij dun stuur is zonder inkepingen.

De CX-5 heeft zijn wereldpremière op de IAA 2011, de Frankfurt Motorshow, in september dit jaar. Begin 2012 komt de nieuwe Mazda op de markt. In Noord-Amerika vervangt de CX-5 de Tribute die bij ons allang niet meer te koop is. De CX-5 crossover SUV zal de eerste in Nederland zijn met volledige SKYACTIV technologie. Nieuwe motoren, versnellingsbakken, onderstel en chassis.

>> Source