Mazda MX-5 (NC3) facelift

Mazda MX-5 (NC3) facelift

Mazda MX-5 (NC3) facelift

Mazda MX-5 (NC3) facelift

  Nieuws: MX-5: MX-5 ondergaat tweede facelift 02 juli 2012

Nadat de productie van de RX-8 22 juni is gestopt is de MX-5 Mazda's nog enige sportauto. Binnenkort zal de populaire roadster zijn tweede facelift ondergaan. De Japanse brochure is alvast uitgelekt.

Nosejob
Zoals het er naar uit ziet wordt de MX-5 NC in 2014 vervangen door een gloednieuw model met SkyActiv-technologie. Om die tijd te overbruggen verschijnt dit jaar nog de tweede facelift (codenaam NC3). De typerende grille in de voorbumper groeit nog eens in formaat en komt meer overeen met dat van de CX-5. De mistlampbehuizing heeft tevens een nieuw ontwerp gekregen. De bekende 1.8 (126pk) en 2.0 (160 pk) zullen waarschijnlijk in het gamma blijven. Nieuw voor de MX-5 (Roadster in Japan) is de kleur Dolphin Grey en een motorkap die automatisch omhoog klapt bij een aanrijding met een voetganger om de klap te verzachten.

Tight Sports
Naast reguliere versies zullen er ook twee aparte smaken voor de Japanse markt verschijnen. De "Tight Sports" heeft o.a. zwarte wielen, donkere koplampbehuizigingen, zwarte rolbeugels, zwarte omranding van de tellers en donkere interieurbekleding. De aluminium panelen over het dashboard en de delen op het stuurwiel zijn vervangen door pianolak.

Premium Sports
Ze gaan met de "Premium Sports" op de meer chique toer. De rolbeugels en omrandingen van de tellers zijn uitgevoerd in het chroom, terwijl de lederen bekleding bestaat uit een beige/bruine kleur. Bij de Tight Sports zijn de bekende 16 en 17" velgen gespoten maar de Premium Sport krijgt nieuwe nieuwe wielen die erg lijken op de 18 inch velgen van de Mazda3 MPS, maar onder de MX-5/Roadster zijn ze waarschijnlijk een maatje minder.

>> source en more pictures (in English)