Nieuws: Volgende NA Mazda6 uit Japan 07 juni 2011

De kogel is door de kerk; na alle roddels heeft Mazda Motor Corporation officieel bekend gemaakt dat de volgende generatie Mazda6 voor de Noord-Amerikaanse markt in Japan gebouwd zou worden. De huidige zingt het nog even uit.

De volgende generatie midsized sedan voor Noord-Amerika zal gebouwd worden in de Hofu Plant in Yamaguchi prefectuur, te Japan. Als onderdeel van de voortdurende inspanningen om de wereldwijde productie-efficiëntie te verhogen, aldus Mazda. Op dit moment wordt de Mazda6 op drie plekken gebouwd: Hofu Plant in Japan, AutoAlliance International (AAI) in Michigan, USA, en FAW Car Co, Ltd in Changchun, Jilin provincie, China. De productie van de huidige NA Mazda6 in AAI zal gewoon doorgaan tot de levenscyclus van de MZ6 voorbij is. In de zomer van 2012 moet de volgende generatie Mazda6 op de Europese markt komen. Noord-Amerika zal waarschijnlijk in 2013 volgen.

Mazda en Ford hebben nog geen beslissing genomen over de toekomst van de AutoAlliance International fabriek in de VS. Gezamelijk zijn ze diverse studies aan het doen om te kijken wat mogelijk is. AAI werd opgericht als Mazda Motor Manufacturing (USA) Corporation in 1985. Het werd een joint venture tussen Mazda Motor Corporation en Ford Motor Company in 1992, toen de naam werd veranderd in AutoAlliance International, Inc. Sinds de productie begon in 1987 zijn er 1.7 miljoen Mazda's gemaakt in deze fabriek. Waaronder de MX-6, 626 en Mazda6. De fabriek produceert ook de Ford Mustang. De verkopen van de Noord-Amerikaanse Mazda6 lopen achter in de verwachtingen.

>> Press release in English