Nieuws: Wereldpremière nieuwe CX-5 op IAA 02 augustus 2011

Mazda onthult op de komende IAA 2011 in Frankfurt de geheel nieuwe CX-5 compacte crossover SUV. Hiermee lanceert  Mazda de eerste van haar nieuwe generatie auto's die gebruik maakt van alle SKYACTIV technologieën en de nieuwe designtaal 'Kodo', wat Japans is voor de 'ziel van beweging'.

De CX-5 is een doorontwikkeling van Mazda's kenmerkende en sportieve rijdynamiek en zal vanaf begin 2012 geleidelijk op de mondiale markten worden geïntroduceerd. De nieuwe compacte crossover SUV is ontworpen met het volledige gamma SKYACTIV technologieën, inclusief de geheel nieuwe benzine- en dieselmotoren, handmatige en automatische versnellingsbakken, carrosserie en chassis en biedt een nauwkeurige respons en een rijdynamiek van hoge kwaliteit, met uitstekende milieu- en veiligheidsprestaties.

Het motorengamma voor de Europese uitvoering van de CX-5 bestaat uit Mazda’s SKYACTIV-G 2.0 liter benzinemotor en de SKYACTIV-D 2.2 liter dieselmotor, beschikbaar in 'Standard Power' en 'High Power' uitvoeringen. Beide motoren beschikken over een grensverleggende compressieverhouding van 14:1 voor de hoogste mate van efficiëntie. Mazda richtte zich op het behalen van uitzonderlijke milieuprestaties voor een compacte SUV en heeft als doelstelling een CO2-uitstoot van minder dan 120 g/km voor de SKYACTIV-D 2.2 liter dieseluitvoering.

De CX-5 is ook het eerste productiemodel ontworpen volgens Mazda’s nieuwe designtaal 'Kodo – de ziel van beweging'. De Shinari en Minagi conceptcars toonden deze designtaal al eerder. Kodo beschikt over unieke kenmerken zoals een prominente nieuwe voorzijde met een brutaler familiegezicht en een dynamische styling, die vitaliteit en lenigheid moet uitstralen.

Samen met de CX-5 zal ook de gefacelifte Mazda3 zijn opwachting maken op Mazda’s stand in Frankfurt, een Europese Première. Hij beschikt over een lagere CO2-uitstoot, een sportievere en stabielere rijdynamiek, verbeterd interieur en exterieur en een hoger kwaliteitsniveau. Eerder nog leek de gefacelifte Mazda3 niet naar Europa te komen.

De Frankfurt Motor Show, officieel de 64e Internationale Automobil-Ausstellung (IAA), opent zijn deuren voor de pers op 13 en 14 september. Het publiek kan de show bezoeken van 15 t/m 25 september 2011. Mazda zal een persconferentie houden op dinsdag 13 september, van 14.15 tot 14.30 uur (lokale tijd).