Mazda RX-8 Spirit R

Mazda RX-8 Spirit R

Mazda RX-8 Spirit R

  Nieuws: Japan neemt afscheid van de RX-8 09 oktober 2011

Het doek valt in 2012 definitief voor de RX-8. Eerder werd de productie voor Europa en Noord-Amerika al gestaakt. Met een limited edition wordt in Japan afscheid genomen van de RX-8.

Vanaf 24 november zal de verkoop starten van het afscheidsmodel van de Japanse RX-8. De Spirit R is gebaseerd op de Type RS (met handgeschakelde 6-bak) en Type E (met 6-traps automaat). De laatste generatie RX-7 ging in thuisland mee tot 2002, het laatste model heette toen ook Spirit R.

Mazda kleedt het model aan met zaken als een Spirit R-badge, rode remklauwen, donkere behuizing van voor- en achterlampen en mistlampen, pianolak op de middentunnel, exclusieve Spirit R-kuipstoelen van Recaro en bronzen 19 inch lichtmetalen wielen met 225/40R19-banden op het type met de handgeschakelde versnellingsbak. De automaat krijgt 18 inch lichtmetalen wielen in 'gun metallic' en moet het zonder de Recaro-kuipstoelen doen maar krijgt wel een lederen interieur met rode stiksels hier en daar.

De Spirit R komt in drie kleuren; Aluminum Metallic, Sparkling Black Mica en Crystal White Pearl Mica. Mazda verwacht er 1.000 stuks van te verkopen. In juni 2012 stopt de productie van de RX-8 ook voor Japan. Daarmee komt er dan echt een einde aan de bijzondere sportauto met vier portieren.

>> Press release in English