Mazda Biante Granz

Mazda Biante

 


  Nieuws: Mazda toont Biante Granz in Tokio 30 november 2011

Op de 42ste Tokyo Motor Show houdt Mazda het bescheiden. Terwijl andere Japanse merken de diverse uitbundige studiemodellen laat zien, toont Mazda er de Japanse CX-5 en de Takeri concept. Ook nieuw is de Biante Granz, een speciale uitvoering van de 'high-roof minivan'. 

Biante Granz
Of Mazda de speciaal ontworpen Biante in productie gaat nemen is onbekend, maar het geheel ziet er naar mijn mening al wat beter uit dan voorheen (foto 2). De Granz heeft stijlelementen gekregen van Mazda's nieuwe designtaal Kodo. Alle elementen uit de Nagare-periode zijn daarmee verleden tijd. De voorbumper is opnieuw ontworpen en een grote chromen grille trekt de aandacht. De chromen 'vleugels' zijn (hoewel op een andere manier) toegepast om het model bij de rest van het gamma te laten passen. Chromen strips aan de onderzijde en 17 inch wielen maken het plaatje af.

De Biante werd in 2008 in productie genomen en is exclusief te koop op de thuismarkt. De 8-zitter valt met een lengte van 4.715 mm tussen de Premacy (Mazda5 in Europa) en MPV (Mazda8 in enkele landen) in. Vorig jaar verkocht het Japanse merk 11.909 stuks van de Biante. Daarmee was de auto het derde best verkochte model van Mazda, na de Premacy (25.553) en Demio (65.950). 

2011 Tokyo Motor Show
De autoshow in Tokio opende vanmorgen vroeg haar deuren voor de pers. Terwijl concurrenten uitpakken met elektrisch aangedreven voertuigen en (plug-in) hybrides, staat bij de kleine speler Mazda wat minder nieuws op de stand. De CX-5 beleeft er zijn Japanse premiļæ½re (met 2.0 benzinemotor en 175 pk sterke 2.2 dieselmotor). Het grootste nieuws is uiteraard de fraaie Takeri concept, de voorbode van de derde generatie Mazda6. De sedan wordt als studiemodel aangedreven door de sterkste SkyActiv-dieselmotor. Het unieke regeneratieve remsysteem 'i-Eloop' is ook voor het eerst aangekondigd.