Mazda CX-7

Mazda CX-7

Mazda CX-7

  Nieuws: CX-5: Geen opvolger voor CX-7 gepland 24 april 2012

Robert Davis, Mazda's senior vice-president van U.S. Operations, heeft in een interview met Car & Driver aangegeven dat de CX-7 geen opvolging krijgt.

Geen succes
Een verrassing is het niet, eerder werd al aangekondigd dat er geen ruimte meer was voor de CX-7 in het Amerikaanse modellengamma. De CX-5 is domweg stukken efficiënter en ook nog eens ruimer van binnen. De prijzen en motoren van de CX-7 zorgde ervoor dat de crossover SUV in een luxere nichemarkt lag dan de CX-5. Davis vertelde Car & Driver dat er een punt was dat de CX-7 opgevolgd zou worden door de (wat nu bekend is als) CX-5 maar daar werd vanaf gezien. De CX-7 is nergens een succes geworden, terwijl de CX-5 nu al wereldwijd een goede start heeft gemaakt.

Flop in Nederland
Voorlopig is de CX-7 nog te koop in de meeste landen. In Nederland is het model nooit een succes geweest. Dit jaar is er slechts één op kenteken gezet. Vorig jaar waren het er maar 15. De 'hoogste' score in ons landje was in 2008, toen zijn er 157 stuks aan de man gebracht. In totaal zijn er sinds 2007, volgens de cijfers van autoweek.nl, 405 stuks verkocht. Inmiddels zijn er in Nederland sinds de lancering van de CX-5 al 2480 exemplaren verkocht!

>> Newsitem in English