Mazda CX-7

Mazda CX-7

  Nieuws: CX-5: Officieel: productie CX-7 gestopt 17 mei 2012

Nadat eerder de CX-7 van de markt werd gehaald in de Verenigde Staten is nu ook de productie van de crossover SUV gestopt. Door de succesvolle, ruimere en meer zuinige CX-5 is de CX-7 overbodig geworden.

Productie gestopt
Sinds maart konden Amerikanen de CX-7 met 2.5 viercilinder en 2.3 turbomotor slechts bemachtingen op voorraad. In andere landen bleef het model nog beschikbaar. Maar daar is inmiddels een einde aan gekomen. Op mazda.nl en mazda.jp staat de opvallende crossover SUV sinds kort niet meer op de site. Navraag bij de Mazda-importeur van Nederland blijkt dat de productie van de CX-7 reeds is gestopt. "De CX-7 is niet meer leverbaar in Nederland en er is ook geen voorraad meer in Nederland," vervolgde de woordvoerder.

CX-5 maakt CX-7 overbodig
Hoewel de CX-7 iets groter is, biedt de CX-5 meer binnenruimte, zowel in beenruimte achterin als in de inhoud van de kofferruimte. Daar komt bij dat de kleinere crossover SUV beduidend schoner en zuiniger is door de toepassing van SkyActiv-technologie. Een opvolger voor de CX-7 staat niet gepland.

34