Mazda MX-5 Yusho

Mazda MX-5 Yusho

Mazda MX-5 Yusho

Mazda MX-5 Yusho

  Nieuws: MX-5: MX-5 Yusho concept: 241 pk! 01 juni 2012

Op de AMI Leipzig autoshow laat Mazda wel een hele potente MX-5 zien, de Yusho met 241 pk uit de 2.0 viercilinder! Vooralsnog is deze krachtpatser een concept car maar wie weet wat de toekomst ons brengt.

Compressor
Normaal gesproken perst de benzinemotor er 160pk uit maar door een compressor met intercooler, van de Amerikaanse tuning specialist Flyin’Miata, is het vermogen gestegen naar 241 pk. Het maximum koppel van 274 Nm is beschikbaar bij 5.400 tpm. De sprint van 0 tot 100 km/h geeft Mazda niet op maar ze geven wel aan dat de topsnelheid rond de 240 km/h ligt. Daarnaast is de motor uitgevoerd met een aangepast motor managementsysteem, nieuwe injectoren en metalen sport-katalysatoren. Speciale Cosworth-zuigers en drijfstangen zijn ook nog eens gemonteerd.

Sportief
Bilstein-dempers en –veren en grotere stabilisatoren zorgen voor een strakkere wegligging, terwijl de handgeschakelde zesbak wordt bediend met een speciale sportkoppeling en de eindoverbrenging van de achteras is verkort naar 4,1. Een aangepast uitlaatsysteem met een grotere diameter zorgt in combinatie met speciale kleppen voor een sportief geluid. Extra stoer zijn de centraal geplaatste eindstukken.

Uiterlijk
De MX-5 Yusho (Japans voor 'overwinning') is te herkennen aan een matwitte laklaag, antraciet grijze lichtmetalen velgen met 215/45 R17 banden, achterklepspoilertje en een diffusor met carbon-look. Van binnen vallen vooral de Recaro sportstoelen op en het met suède beklede stuurwiel. Bij voldoende positieve reacties overweegt Mazda de auto in gelimiteerde productie te nemen.

>> more pictures