Mazda6 SportBreak

Mazda6 SportBreak

Mazda6 SportBreak

Mazda6 SportBreak

Mazda6 SportBreak

  Nieuws: Mazda6: Meer spyshots nieuwe Mazda6 06 juli 2012

Na een enkele spy shot van de derde generatie Mazda6 SportBreak zijn er nu meer spionagefoto's opgedoken van Mazda's nieuwe middenklasser. We kunnen tevens een eerste blik werpen op het interieur!

SkyActiv
Tot op heden maakt de nieuwe CX-5 indruk door zijn geslaagde Kodo-styling, zuinige en soepele SkyActiv-motoren, relatief laag gewicht, flinke ruimte en strakke rijeigenschappen. Geen wonder dat de productie van dit model flink opgeschroeft gaat worden. Mazda's tweede belangrijke nieuwkomer is de derde generatie van de Mazda6. Het huidig model is in Nederland alleen nog maar te krijgen als fraaie SportBreak 1.8 Exclusive GT. Net als de CX-5 zal de nieuwe Mazda6 het hele scala van SkyActiv herbergen. Van chassis tot motoren. Ga voorlopig maar uit van hetzelfde motorenpalet als dat van de nieuwe SUV. Dus de 2.0 SkyActiv-G benzinemotor en twee 2.2 SkyActiv-D zelfontbranders.

Kodo-styling
De nieuwe Mazda6 lijkt weer aan alle kanten te groeien zonder de sportieve en stijlvolle belijning te verliezen. De SportBreak is nog duidelijk te herkennen als zodoende, maar dan met CX-5 achtige lampunits, fraaie lijnen en imponerende neus. De invulling van de grille lijkt alvast sterk op dat van de Takeri concept, dus horizontale spijlen in plaats van vrij simpel gaas van de CX-5. Ook lijken de fraaie velgen flink op dat van de Takeri.

Interieur
Van binnen zien we veel onderdelen terug uit de nieuwe CX-5. Het stuur, de kokers daarachter, de climate control en het grote scherm lijken zo uit de SUV getrokken te zijn. Al ziet het er naar uit dat zilververf plaats heeft gemaakt voor chroom. Qua bouwkwaliteit heeft de CX-5 naar mijn mening geen grote indruk achter gelaten, hopelijk is dat bij de Mazda6 meer het geval. Qua ontwerp zal het echter niet heel spannend of vernieuwend zijn.

Onthulling
In september zal het doek worden gehaald van de nieuwe middenklasser op de Paris Motor Show. Men rept echter al van een onthulling van de SportBreak op de Moscow Show in augustus.

>> More pictures 
>> Wallpapers Takeri concept