Mazda Madness staat bekend om de meest actuele nieuwsberichten over Mazda. Op deze pagina vind u alle CX-5 gerelateerde berichten:

2013
 

Nieuws: Enkele verbeterpunten voor de CX-5
De succesvolle CX-5 was al een goede auto maar Mazda heeft enkele punten nog eens verbeterd. Rijgedrag, design en functionaliteit zijn naar een iets hoger plan getild. De wijzigingen gelden per direct.
07 maart 20132012
 

Nieuws: Mazda @ Tokyo Auto Salon '13
Het jaarlijkse Japanse tuningspectakel komt er weer aan. Mazda zal er drie aangepakte Atenza's (Mazda6 in Europa) laten zien en twee CX-5en zijn ook door de Japanners onder handen genomen. 
30 december 2012


 

Nieuws: CX-5 wint Japan Car of the Year award
In Japan is de populaire SUV van Mazda benoemd tot 2012-2013 Car of the Year Japan. De laatste keer dat Mazda die award mee naar huis nam was in 2005 toen de MX-5/Roadster winaar was geworden.
12 december 2012


 

Nieuws: Drie CX-5 designstudies in Las Vegas
Op de 2012 Specialty Equipment Market Association (SEMA) in Las Vegas toont Mazda North America niet alleen de MX-5 Super25 maar ook drie designstudies van de zeer populaire CX-5.
02 november 2012


 

Nieuws: Mazda verhoogt productie CX-5
De nieuwe CX-5 is dermate populair dat Mazda de productie nog eens flink zal verhogen bovenop de al geplande verhoging. Daarnaast wordt de productie van de SkyActiv-motoren verdubbeld.
03 juli 2012


 

Nieuws: Mazda Nederland snijdt in modellengamma
Met ingang van 1 juli zijn de prijzen van diverse Mazda's aangepast conform de nieuwe BPM-regels. Ook vallen enkele modellen niet mee3r in de 14 en 20% bijtellingcategorie. Meest opvallend zijn echter de geschrapte uitvoeringen.
03 juli 2012


 

Nieuws: Vijf sterren EuroNCAP voor CX-5
Mazda's nieuwe CX-5 heeft van EuroNCAP vijf sterren gekregen, de hoogst mogelijke beoordeling op het gebied van veiligheid. De compacte crossover SUV scoorde hoog op alle vier onderdelen.
23 mei 2012


 

Nieuws: 2.5 liter SkyActiv-G onderweg
Volgens autonews.com komt Mazda volgend jaar met een nieuwe 2.5 liter benzinemotor. Deze SkyActiv-krachtbron zal in diverse Mazda modellen komen te hangen voor de Noord-Amerikaanse markt.
21 mei 2012


 

Nieuws: Officieel: productie CX-7 gestopt
Nadat eerder de CX-7 van de markt werd gehaald in de Verenigde Staten is nu ook de productie van de crossover SUV gestopt. Door de succesvolle, ruimere en meer zuinige CX-5 is de CX-7 overbodig geworden.
17 mei 2012


 

Nieuws: CX-5 best verkochte SUV in Nederland
Het was te verwachten, na alle lovende rijtesten en vele bestellingen vooraf kon het ook niet bijna anders dan dat Mazda's compacte SUV flink in de Nederlandse verkooplijst zou stijgen.
05 april 2012


 

Nieuws: Meeste prijzen CX-5 diesels bekend
De CX-5 met common rail turbodieselmotor is leverbaar vanaf begin juli in twee vermogensvarianten en met keuze uit twee aandrijvingen en twee transmissies. Prijzen beginnen bij € 30.990. De SkyActiv-G zal in prijs stijgen vanaf 1 juli.
11 maart 2012


 

Nieuws: Geen ruimte voor CX-7 in de VS
Geintereseerden in de Verenigde Staten kunnen vanaf heden alleen nog een CX-7 bemachtigen uit voorraad. Met de komst van de nieuwe CX-5 ziet Mazda geen heil meer in de opvallende crossover.
11 maart 2012


 

Nieuws: CX-5 met SkyActiv-D vanaf juli
In Japan is de CX-5 met zelfontbrander inmiddels al te koop maar in Europa moeten we nog even geduld hebben. Mazda heeft echter wel de officiële uitstoot- en verbruikcijfers bekend gemaakt van de 2.2 diesels.
22 februari 2012


 

Nieuws: CX-5 met Smart City Brake Support
Mazda gaat de CX-5 leveren met een geavanceerde veiligheidstechnologie ontwikkeld onder de naam Smart City Brake Support, die een bestuurder helpt een frontale botsing te voorkomen tijdens het rijden bij lage snelheden.
15 februari 2012


2011

 

Nieuws: Mazda @ Tokyo Auto Salon '12
Het heeft enkele jaren geduurd maar Mazda zal in januari weer volop aanwezig zijn op de Auto Salon in Japan. Waar bestaande modellen door Mazda en enkele tuningbedrijven worden aangepakt.
21 december 2011


 

Nieuws: Mazda CX-5 vanaf 25.990 euro
Vanaf februari 2012 staat de nieuwe CX-5, die afgelopen week in Los Angeles aan het Amerikaanse publiek werd getoond, dan eindelijk bij de Nederlandse dealers. De vanafprijzen van de benzine-versies zijn bekend.
21 november 2011


 

Nieuws: Mazda brengt diesel op Japanse markt
Diesels in Japan zijn nog schaarser dan in Noord-Amerika. Toch neemt Mazda de gok om schone diesels in het Aziatische land te introduceren, beginnende met de nieuwe CX-5 crossover SUV in 2012.
25 oktober 2011


 

Nieuws: Nieuwe CX-5 met 20% bijtelling
Met de CX-5 luidt Mazda een nieuw tijdperk in. SKYACTIV is Mazda's oplossing voor een lagere uitstoot en minder brandstofverbruik. Met de Kodo-styling gaat Mazda tevens een nieuwe richting op.
13 september 2011


 

Nieuws: Persvideo gecamoufleerde CX-5
Nadat gisteren al een stortvloed aan rijtesten online kwamen heeft Mazda vandaag zelf maar een bericht met informatie en foto's de deur uitgestuurd. Er zit tevens een video van een gecamoufleerde CX-5 bij.
01 september 2011


 

Nieuws: Eerste indrukken pre-production CX-5
Volgende maand kunnen we de CX-5 bewonderen op de IAA in Frankfurt maar nu al konden journalisten rijden met gecamoufleerde voorseriemodellen in IJsland. Twee nieuwe foto's werden ook vrijgegeven.
31 augustus 2011


  Nieuws: Wereldpremiere nieuwe CX-5 op IAA
Mazda onthult op de komende IAA 2011 in Frankfurt de geheel nieuwe CX-5. Hiermee lanceert  Mazda de eerste van haar nieuwe generatie auto's die gebruik maakt van alle SKYACTIV technologieën en de nieuwe designtaal 'Kodo'.

02 augustus 2011

  Nieuws: Eerste echte spy shot CX-5
De eerste spy shot van de nieuwe crossover SUV van Mazda is opgedoken. Voorheen zagen we nog een mule maar nu zien we de CX-5 in zijn echte gedaante. Helaas nog wel met een beetje tape en de kwaliteit van de foto is niet super.

10 juli 2011

  Nieuws: Meer details nieuwe CX-5 bekend
In de Britse autopers komen diverse details naar boven over de CX-5, de nieuwe crossover SUV die in Frankfurt onthuld zal worden en begin 2012 op de Europese markt moet komen. De diesel zal maximaal 120 g/km CO2 uitstoten.

14 juni 2011

  Nieuws: Kudo Design blijft voorlopig aan
Mazda's nieuwste designtaal Kudo zal een langer leven beschoren zijn dan Nagare. Dat heeft hoofdontwerper Ikuo Maeda gezegd. De Mazda5 (Premacy in Japan) is de enige Mazda met volledige Nagare-styling.

09 mei 2011

  Nieuws: CX-5 mule toont iets meer huid
De CX-5 is als mule weer gespot op de wegen maar dit keer met iets minder camouflage. Veel zegt dat natuurlijk niet ware het dat we de echte neus wel al iets meer kunnen aanschouwen. Net als de opzet van het interieur.

30 april 2011

  Nieuws: Mazda bevestigt naam CX-5
Mazda heeft de officiële naam bekendgemaakt van haar nieuwe compacte crossover SUV. De nieuwe Mazda krijgt de naam CX-5 en is afgeleid van de concept car Minagi, zoals deze werd gepresenteerd op de Autosalon van Geneve.

18 april 2011

  Nieuws: Minagi concept voorbode compacte SUV
De Minagi concept car belichaamt Mazda's nieuwe SKYACTIV technologieën en de nieuwe Kodo designtaal, en toont zo hoe de volgende generatie auto's van Mazda's er uit zal gaan zien zoals een crossover SUV onder de CX-7.

26 maart 2011