Modellen: Concept cars: MX-Sport Runabout

Gebaseerd op de styling van de Mazda6 toont Mazda de MX-Sport Runabout. Met de herkenbare vijfhoekige Mazda-grille en sportieve koplampen met ronde pitten plus voldoende ruimte.

Naast de herkenbare Mazda lijnen heeft de Runabout korte overhangen voor en achter en een vrij hoekige koets. De zwarte B- en C-stijlen, de zwarte kunstof randen rondom de auto en de 17" velgen geven de auto wel een stoer karakter.

Het hoekige uiterlijk is nodig om zoveel mogelijk ruimte te creeëren op basis van een wielbasis van 2500mm. Een geslaagd concept dat overgenomen is van de Demio. Ook overgenomen is de ruimte om fietsen mee te kunnen nemen door de achterbank plat te gooien. Het interieur ziet er verder vriendelijk uit door lichtbeige bekleding maar met toch enkele sportieve trekje van de grotere Mazda6 zoals de buitenste ventilatieroosters en de moderne metallic middenconsole.

De in Yamabuki Orange gespoten MX-Sport Runabout heeft een 1.5-liter viercilindermotor onder de kap gekoppeld aan een viertraps automaat. De wegligging is gericht op de meer sportieve rijder. Sinds het Zoom-Zoom staat "fun-to-drive" namelijk hoog in het lijstje van Mazda bij de belangrijke eigenschappen.

Bij deze concept car gaf Mazda al aan dat het productiemodel in Valencia (Spanje) gebouwd zou worden. Dat is uiteindelijk de Mazda2 geworden.

Wallpapers

Motor 1.5 DOHC S-VT
Versnellingsbak 4-traps automaat
Banden 215/45ZR 17
Lengte 3900 mm
Breedte 1720 mm
Hoogte 1555 mm
Wielbasis 2500 mm
Zitplaatsen 4