Modellen: Concept cars: Mazda6 MPS

'Sophisticated high performance' is het thema van in Europa ontworpen Mazda6 MPS concept car die in Paris te zien was in 2002. Gefocust op een nog groter rijplezier, verbeterde dynamiek en sportiever en stijlvol ontwerp is deze all-wheel-drive concept op basis van de Mazda6 op en top een aantrekkelijk 'Zoom-Zoom' model.

Exterieur
De Mazda6 MPS concept is ontworpen door Mazda's Europese Research & Development Center in Duitsland. De neus vertoont gelijkenissen met de sportieve RX-8 door de grote vijfhoekige Mazda grille in de voorbumper. De grotere voorbumper en achterspoilertje zorgen voor een betere luchtweerstand voor betere wegligging en stabiliteit. Bredere wielkasten, 18" velgen op Michelin Pilot Sport banden, bijzondere achterbumper, andere spiegels en andere zaken zorgen voor een onderscheidende en stoere look. De kleur "Silver Storm" maakt het af.

Interieur
In het interieur is vooral gelet op een betere kwaliteit van de materialen. Donkerblauwe klokken op een zwarte achtergrond maken het extra sportief en die blauwe kleur zien we ook elders in het interieur. Er is rijkelijk gestrooid met aluminium en chroom. Extra sportief is de simpele startknop (in combinatie met keyless entry system) en het stuurwiel. De bekleding valt op door het gebruik van zwart en wit leer.

2.3 turbomotor
De Mazda6 MPS is uitgerust met een nieuwe, direct ingespoten 2.3-liter benzinemotor met turbo, die een vermogen levert van 280 pk bij 6500 tpm en een maximum koppel van 360 Nm bij 3500 tpm. Enorm krachtig maar voldoet ook aan de emissie eisen van Europa, Japan en de USA.

4WD
Een hoop power moet ook goed gebruikt kunnen worden op de weg. Daarom heeft Mazda gekozen voor een nieuw tractie systeem. Het 4WD systeem in gecombineerd met een " active torque control". Het reultaat is een electronisch gestuurde 4WD systeem dat geschikt is voor hig perfermance auto's en zorgt ervoor dat de banden altijd goed contact houden met de weg. Een Limited Ship Differential (LSD), a.k.a sperdifferentieel, zorgt ervoor dat de auto geen power verliest bij scherp bochtengedrag. De Mazda6 MPS concept is gekoppeld aan moderne zesversnellingsbak met korte overbrengingen voor snel overschakelen.

De ophanging is ook aangepast voor de 280 paarden. Sowieso is de auto verstevigd en is er gebruik gemaakt van lichtwicht aluminium velgen. DSC (Dynamic Stability Control) en uiteraard ABS ontbreken daarbij niet.

De echte MPS
Uiteindelijk is de Mazda6 MPS in productie gegaan. We hebben er alleen wel 3 jaar op moeten wachten.

Wallpapers & hier ook

Motor MZR 2.3 DI-Turbo
Maximaal vermogen 206 kW (280pk) bij 6500 t/pm
Maximaal koppel 360 Nm bij 3500 tpm
Versnellingsbak handgeschakelde 6-bak
Banden 245/40ZR18
Lengte 4670 mm
Breedte 1780 mm
Hoogte 1435 mm
Wielbasis 2675 mm
Zitplaatsen 5